Nieuws Kempen Leunen Invest en Geels stadsbestuur gaan in co-creatie site De Leunen ontwikkelen

Leunen Invest en Geels stadsbestuur gaan in co-creatie site De Leunen ontwikkelen

Leunen Invest en Geels stadsbestuur gaan in co-creatie site De Leunen ontwikkelen

GEEL – Er lijkt een doorbraak te zijn in de herbestemming van de sportsite rond het Geelse voetbalstadion De Leunen. Leunen Invest, dat zwaar mee investeert in het nieuwe stadion, zal met het stadsbestuur in co-creatie de rest van het domein op een sportieve manier invullen.

Enkele Geelse bedrijfleiders richtten vier jaar geleden de BVBA Leunen Invest op om tegelijk met het nieuwe voetbalstadion de site de Leunen een nieuwe invulling te geven met de nadruk op sport.

Sindsdien verliep de voortgang soms moeizaam. Leunen Invest kon bijvoorbeeld zijn investering in de voetbaltribune niet terugverdienen via de inkomsten van die tribune zelf. Alles moest dus komen van wat ‘fase 2’ wordt genoemd: de invulling van de rest van de site. Tot nu verliep het zo dat Leunen Invest daarvoor voorstellen moest formuleren, waarover het stadsbestuur dan oordeelde. De stad Geel blijft namelijk eigenaar van het domein.

Samen

Nu is beslist die werkwijze te veranderen en dit te gaan doen in co-creatie. Leunen Invest en Geel zullen dus samen de nieuwe invulling van De Leunen uitwerken. Voorop staat dat die invulling hoe dan ook met sport te maken moet hebben. Als mogelijkheden wordt gedacht aan een fitnesscentrum, of een hotel met sportactiviteiten. Een klein deel zou vrijgegeven kunnen worden voor kantoren, of een supermarkt.

Op dit moment is nog niets definitief en is ook geen einddatum vastgelegd. Wel zou de beslissing tot co-creatie eindelijk opnieuw schot in de zaak kunnen brengen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.