Nieuws Kempen Leverancier stopt, dan maar eigen pelletkachelmerk

Leverancier stopt, dan maar eigen pelletkachelmerk

Leverancier stopt, dan maar eigen pelletkachelmerk

pelletkachels PROFebruari 2014 kreeg Mario Ennekens van Cosdep Benelux in Balen te horen dat fabrikant Cosdep Italië met zijn productie van pelletkachels zou stoppen. Daarmee viel zijn leverancier weg, maar ook de onderdelen voor de servicedienst en de eindgebruikers. Dat bracht hem op het idee om zijn eigen pelletkachel te assembleren onder de naam PRO, wat staat voor Pelletkachel Robuust Ontworpen. Die is 100% van Belgische makelij en kwam eind vorig jaar op de markt.

“Aan gietijzer geraken was het grote probleem”, aldus Ennekens. “Uiteindelijk vond ik een producent in Sankt-Vith. Het plaatstaal komt van bij een fabrikant in Lommel en voor de kabelboom doen we via een onderaannemer een beroep op een sociale werkplaats in Mol. De assemblage van de kachels gebeurt door onszelf.”

Aan de lancering van de pelletkachel ging een uitgebreide keuring vooraf op het vlak van elektrische veiligheid, brandveiligheid en rookgasnormen. De toestellen voldoen nu al aan de strengere wetgeving op de fijnstofuitstoot die in 2016 in voege treedt.

Ambitie
Cosdep Benelux verkoopt de pelletkachel nu alleen rechtstreeks aan particulieren, maar het is de bedoeling om een dealernetwerk uit te bouwen. “Daar heb ik wel wat schrik van”, aldus de bedrijfsleider. “Wanneer de dealer een slechte service levert, hebben wij een slechte kachel. En ik weet genoeg wat er in onze sector gebeurt. Iedereen begint tegenwoordig pelletkachels te verkopen zonder dat ze kennis van de toestellen zelf hebben.”

Het objectief is om op jaarbasis te groeien naar een verkoop van twaalf- tot dertienhonderd PRO-pelletkachels. Het Balense bedrijf is actief in België, Nederland en Luxemburg. Naast de zaakvoerder werken ook zijn twee zonen en echtgenote in de onderneming.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer