Nieuws Kempen Libra-Notarissen verenigt notariaten van Laakdal

Libra-Notarissen verenigt notariaten van Laakdal

Libra-Notarissen in Laakdal

Libra-Notarissen verenigt notariaten van Laakdal

Op 1 januari van het nieuwe jaar zag Libra-Notarissen in Laakdal het levenslicht. Het is de associatie van de notariskantoren Demaeght uit Veerle en van notaris Caroline Jacobs (het voormalige kantoor van notaris Mireille Vranckx) uit Eindhout samen met notaris Véronique Van Gorp. Libra Notarissen krijgt zijn adres in Veerle-Dorp.

Specialisatie door samenwerking

“De afgelopen jaren waren er veel wijzigingen in het familie- en ondernemingsrecht. Met een team kan je beter nieuwigheden opvolgen  en jezelf specialiseren”, vertelt notaris Caroline Jacobs. “Door de samenwerking kunnen we beter inspelen op de behoeften van de markt en van onze cliënten”. Notaris Marc Demaeght is een actieve 60-plusser en blijft nog een tijd aan het werk, maar zijn twee collega’s Caroline Jacobs en Veronique Van Gorp staan klaar om op termijn het roer met zijn tweeën in handen te nemen. Notaris Van Gorp legt op 5 januari haar eed af als notaris.

Wikken en wegen

Libra-Notarissen koos voor de Latijnse naam voor ‘weegschaal’. “Als notaris moeten we onafhankelijk en onpartijdig functioneren, en op zoek gaan naar evenwicht in onze dossiers. We vonden dit een goede invulling voor ons nieuw kantoor.”

Modernisering en digitalisering

De associatie heeft als bijkomend voordeel dat er meer continuïteit is. Tijdens vakanties kunnen afspraken blijven doorlopen. En er kan met een betere infrastructuur gewerkt worden. “De coronacrisis heeft de modernisering van het notariswerk in een stroomversnelling gebracht. Er gingen natuurlijk al een tijd voorbereidingen aan vooraf voor deze digitalisering vooraf. Maar intussen verlijden we aktes zonder fysieke aanwezigheid van beide partijen, met een volmacht en het streamen van de ondertekening.”

Beide telefoonnummers en e-mailadressen van de kantoren blijven in de nieuwe associatie behouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.