Opening café De Papboer Liesbeth en Marc openen De Papboer. Foto: ram

Liesbeth en Marc openen De Papboer met exclusief bier op de kaart

Na heel wat verbouwingswerken is donderdag café De Papboer in de Koestraat in Minderhout (Hoogstraten) opengegaan. Het café bevindt zich aan de voorkant van het gebouw van zaal ’t Markenhof. Een van de bieren die er geschonken wordt, heet toepasselijk... De Papboer.

De naam van het café verwijst naar de bijnaam van de inwoners van Minderhout. Een afbeelding van een papboer zit in het logo. Van het vroegere café in ’t Markenhof is nauwelijks nog iets te herkennen. Het donkere interieur heeft plaatsgemaakt voor veel lichtere tinten. Tussen het café en de zaal is een glazen deur en het terras aan de voorkant komt meteen van pas in het zonnige hemelvaartweekend. Uitbaters Liesbeth Van den Bogerd (38) en Marc Godrie (44) uit Minderhout hebben er lang naar uitgekeken.

“De vorige dagen was het nog even stressen om alles op tijd in orde te krijgen”, vertelt Liesbeth. “Er kwamen ook al heel wat wielertoeristen voorbij die vroegen of ze iets konden drinken. Die moesten we nog even teleurstellen, maar vanaf nu zijn ze meer dan welkom. We zijn overtuigd dat De Papboer een dorpscafé voor jong en oud kan worden.”

Papboerin

Wie iets exclusiefs wil drinken, moet het blonde bier De Papboer bestellen. “Het idee daarvoor kwam nog maar vrij recent. De Papboer wordt gebrouwen bij AB Inbev en heeft een alcoholgehalte van 8,5 procent. De ingrediënten zijn volledig natuurlijk. Het is een typisch Belgisch krachtig blond bier met een smaakvol hoparoma. Mogelijk voegen we ook nog een Papboerin aan het assortiment toe. Dat zou dan een iets zoeter bier worden”, zegt Liesbeth.

De Papboer is behalve maandag elke dag open. Het café heeft een kleine keuken voor onder andere spaghetti, croque-monsieur en pizza-baguette.