Nieuws Kempen Lifetime Achievement Trophy 2020 voor Nike

Lifetime Achievement Trophy 2020 voor Nike

Lifetime Achievement Trophy 2020 voor Nike

LAAKDAL/MEERHOUT/HAM – De Amerikaanse fabrikant van sportartikelen Nike is bekroond met de Lifetime Achievement Trophy 2020. “Een teken van waardering voor het lange en succesvolle parcours van Nike in Vlaanderen”, aldus minister-president Jan Jambon. Voor Flanders Investment & Trade (FIT), dat jaarlijks de voornaamste buitenlandse investeerders bekroont, speelt de creatie van duizenden jobs in Meerhout, Laakdal en Ham een belangrijke rol in de beslissing van de jury.

De Foreign Investment Trophy is competitie waarmee Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen, al voor het achtste jaar op rij het sociaal-economische belang van buitenlandse investeringen in de kijker plaatst. Tijdens het exclusieve slotgala in het Gateway Office op Brussels Airport, werden dinsdagavond vier trofeeën uitgereikt. :

De Foreign Investment of the Year Trophy 2020 ging naar het Zwitserse Barry Callebaut, dat 100 miljoen euro investeerde in een nieuw, globaal distributiecentrum in Lokeren. Daarmee klopte de chocoladeproducent onder andere Heyaru Engineering (Dubai/India), de firma die in Lommel nepdiamanten gaat produceren.

De prijs voor Newcomer of the Year ging naar het Amerikaanse Inari, een biotech-bedrijf dat in Gent een onderzoekscentrum opende. De Exceptional Investment Trophy 2020 werd uitgereikt aan Ineos voor de investering van zo’n 3 miljard euro in een nieuwe productiesite in de Antwerpse haven.

Vooruitgang
En tot slot was er dus de Lifetime Achievement Trophy 2020 voor Nike. Het Amerikaanse bedrijf streek voor het eerst neer op Vlaamse bodem in 1994 met de opening van een distributiecentrum in Laakdal. In 1995 en 2007 volgden een tweede en derde distributiecentrum in respectievelijk Meerhout en Ham, gevolgd door 2 grote expansies, ook in Ham. Hierdoor werken er meer dan 1.000 Limburgers voor de Amerikaanse multinational. “Vandaar dit teken van waardering”, zei minister-president Jambon op de uitreiking. “Deze internationale speler investeert al ruim een kwart eeuw onafgebroken in Vlaanderen en groeide op die manier uit tot een van de belangrijkste Amerikaanse werkgevers in de regio. Daarenboven vormt het verhaal van Nike – waarin vooruitgang de rode draad is – ook een bron van inspiratie om andere buitenlandse investeerders naar Vlaanderen aan te trekken”, aldus de MP.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.