Nieuws Kempen Lilse IZEN realiseert groot zonnepark in Leuven

Lilse IZEN realiseert groot zonnepark in Leuven

Lilse IZEN realiseert groot zonnepark in Leuven

LILLE/LEUVEN – IZEN, het merk van VINCI Energies Belgium dat zich richt op 100% slimme energie, realiseert een opmerkelijk zonnepark in Leuven voor het evenementen- en seminariecentrum Brabanthal. IZEN bouwt er een zonnepark op palen met 788 zonnepanelen van 360 Wp/stuk.

IZEN bouwt in Leuven een zonnepark met een verwachte jaarlijkse productie van 254.000 kWh, het equivalent van het gemiddeld jaarverbruik van 73 gezinnen, goed voor 186 ton minder CO2 per jaar. Het evenementencomplex Brabanthal voorziet dankzij deze opstelling in een derde van zijn eigen energieverbruik.  “We zijn er samen met Brabanthal in geslaagd om vanuit een complexe beginsituatie tot een oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. De voldoening bij dit resultaat is groot”, reageert Gie Verbunt, CEO IZEN Group.

Gridparity

IZEN bouwt dit hoogkwalitatieve systeemvermogen ook in functie van gridparity. Dat betekent datde levelized cost of electricity (LCOE) beduidend lager of gelijk blijft aan de prijs van de netstroom. Dat helpt dan weer om de omschakeling naar groene of schone stroom in een hogere versnelling te brengen.

VINCI Energies in België

In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op netwerken, prestaties, energie-efficiëntie en data om sneller nieuwe technologieën uit te rollen, waarbij het zich voornamelijk richt op digitale transformatie en energietransitie. In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom, VINCI Facilities, en verscheidene lokale merken. De groep telt 2.750 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 580 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.