Nieuws Kempen Lilse ondernemers nemen mogelijkheden industrieterrein onder de loep

Lilse ondernemers nemen mogelijkheden industrieterrein onder de loep

(Foto: Yourie Mathieu)

Lilse ondernemers nemen mogelijkheden industrieterrein onder de loep

Op donderdag 28 januari organiseert de gemeente Lille een digitaal overlegmoment met ondernemers en intercommunale IOK. Ze nodigen hen uit om na te denken over de toekomst van industriezone Achterstenhoek in Lille.

“We krijgen meer en meer de vraag naar extra oppervlakte in bedrijvenzones. Om hier een antwoord op te bieden, willen we de noden van onze ondernemers in kaart brengen”, klinkt het bij de gemeente. Naast de zone Achterstenhoek zal ook de kmo-zone die grenst aan de Wechelsebaan onder de loep genomen worden. Met de bevraging wil de gemeente te weten komen hoe het de huidige zone optimaler en efficiënter kan benutten en waar het indien nodig extra oppervlakte kan genereren.

De gemeente is al gestart met de opmaak van een verordening en masterplan voor de verdichting van de bedrijvenzone, om efficiënter gebruik van de beschikbare oppervlakte te stimuleren. Tijdens de infosessie zullen deelnemers hier meer info over krijgen.

Ondernemers kunnen via een digitale link deelnemen aan de vergadering. Onderzoeks- en adviesbureau Public Minds uit Izegem zal de deelnemers nadien nog contacteren om enkele bijkomende vragen te stellen. Dit gaat dan over de toestand van hun perceel of bedrijf. De gemeente zal deelnemers ook een pakketje met streekbier en een versnapering bezorgen.

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Jurgen B. 2021-01-26 12:45:18

Beste , graag hadden wij ook deel genomen . Kan dit nog ? Mvg Jurgen Buys

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer