Nieuws Kempen Lilse ondernemers vinden mekaar voor politiebeurs

Lilse ondernemers vinden mekaar voor politiebeurs

Lilse ondernemers vinden mekaar voor politiebeurs

infopolVandaag is in Kortrijk Xpo de driedaagse beurs Infopol van start gegaan. Twee bedrijven uit Lille delen er voor het eerst een stand: Polis-Service en Tower Eye. “We kunnen samen iets betekenen voor politiediensten, bijvoorbeeld mobiele camera’s met nummerplaatherkenning”, zeggen Yves Leysen van Polis-Service en Gust Dierckx van TowerEye. De twee leerden mekaar beter kennen op een netwerkevent en oordeelden de tijd rijp voor een samenwerking.

Voor Polis-Service is het al zijn achtste deelname aan Infopol, dat tweejaarlijks plaatsvindt. Het bedrijf levert sinds een 15-tal jaar allerhande materieel aan alle bijna tweehonderd politiezones in België, zo ook aan de federale politie. Het gaat om alle soorten mobiele en vaste snelheidsmeters, alcoholtesters, curvometers (rollerbank voor het controleren van bromfietsen), producten voor de recherche maar ook toestellen waarmee de douane vervalste paspoorten detecteert en systemen voor digitale tachograafuitlezing.

Eerste kennismaking
“Infopol is voor ons een beetje een verplichting omdat onze klanten daar naartoe komen”, zegt zaakvoerder Yves Leysen van Polis-Service. “Het is niet zozeer een verkoopbeurs maar vaak een eerste kennismaking. We tonen er onze nieuwigheden en leggen contacten die dan later door onze verkopers verder worden uitgediept.”

Polis-Service is marktleider in België op het vlak van snelheidsmeters en exclusief verdeler van de Intoximeters, een Amerikaans fabricaat dat tegenwoordig veelvuldig wordt ingezet bij alcoholcontroles. Het bedrijf stelt zes mensen te werk.

TowerEye is een dochteronderneming van DNCS gespecialiseerd in mobiele camerabeveiliging en tijdelijk netwerken op events en bouwwerven. Gust Dierckx: “Wij zijn vooral actief op de privémarkt, Polis-Service is goed thuis in de openbare sector. Door samen te werken kunnen we veel voor mekaar betekenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer