LIONS Acht Kempense verenigingen die zich inzetten voor armoedebestrijding namen een cheque in ontvangst. Foto: AF

Lions Mol-Geel schenkt bijna 40.000 euro aan goede doelen

LAAKDAL - De leden van Lions Mol-Geel verzamelden in Domein De Vesten in Laakdal voor hun maandelijkse vergadering. Ook een achttal lokale verenigingen schoof mee aan tafel, want de serviceclub reikte bijna 40.000 euro uit aan het goede doel.

Lions Mol-Geel bestaat dit jaar exact 60 jaar maar dat wordt niet echt gevierd. “We zijn inderdaad opgericht in 1963 maar pas binnen vijf jaar zullen we ons 65-jarig jubileum groots vieren”, vertelt voorzitter Daniël Wagelmans. “Momenteel telt Lions Mol-Geel 42 leden en dat aantal is lichtjes groeiend. Naast onze maandelijkse vergaderingen organiseren we jaarlijks ook enkele evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel. Onze ‘Dag van het Paard’ op het Zilvermeer in Mol was een echte klassieker maar we hebben dat event vervangen door de ‘Dag en Nacht van het Paard’. Autoliefhebbers kunnen hun hartje ophalen bij een mix van speciale auto’s, zowel oude als meer recentere exemplaren. Het dagevent bestaat uit een rondrit, gevolgd door een dinner & dance met 400 genodigden. Daarnaast organiseren we ook jaarlijks een wijnverkoop en de Lions Golf Trophy.”

Armoedebestrijding

De vergadering van Lions Mol-Geel was deze maand extra feestelijk. De serviceclub nodigde een achttal lokale verenigingen uit voor de jaarlijkse uitreiking van de cheques voor het goede doel. “Onze fundraising bracht 50 à 52.000 euro op", aldus nog Daniël Wagelmans. "Daarmee betalen we onder meer onze traditionele kerstpakketten en schenken we nu 39.600 euro aan het goede doel. De acht begunstigde verenigingen zetten zich allemaal in voor armoedebestrijding in de regio. Mensen in Nood Geel en Lichtpunt Balen ontvangen telkens beide 6.600 euro. Voor Welzijnsschakel Olen, Mensen in Nood Mol, Welzijnsschakel Retie, Actie Min Mol, Hou-Vast Meerhout en Ons Huis Mol ligt een cheque klaar van 4.400 euro.”