Lionsclub Hoogstraten Markland

Lions verspreiden boodschap van Hooop!

Lionsclub Hoogstraten Markland pikt ook weer de draad op met een actie om haar sociale doelen te kunnen ondersteunen. Een werkgroep binnen de club ging aan de slag om zelf een gin samen te stellen. Met de professionele hulp van Thomas Cuyvers van Sterkstokers, en na talrijke proefsessies, is het resultaat helemaal goedgekeurd, en klaar om de wereld te veroveren.

“HOOOP! is karaktervol, maar de frisse toets van citroen en de evenwichtige balans maken het geheel bijzonder lekker. De jeneverbes mag zijn rol spelen, maar tegelijkertijd zorgen bonenkruid, kaneel en basilicum voor het tikje aan zout, dat op zijn beurt gecounterd wordt door florale en fruitige tonen van onder meer yuzu en rabarber. Kortom: een gin voor kenners en fijnproevers, maar anderzijds zeer toegankelijk van smaak”, zegt James van Roosmalen van de Lionsclub Hoogstraten Markland.

De naam zegt ook wat de gin wil bieden aan anderen. “Hoop is wat we met Lions aan zoveel mogelijk mensen willen geven. Mensen die het moeilijk hebben, tegenslag kenden of gewoonweg veel minder kansen kregen en geïsoleerd geraakten. We hoeven niemand uit te leggen dat Covid-19 hier nog harder toesloeg.”

Door Hooop! te serveren, kan je de sociale projecten ondersteunen die Lionsclub Hoogstraten Markland heeft uitgekozen. “Inderdaad, de volledige opbrengst van de verkoop gaat integraal naar sociale werken: Armen Tekort, Coda en Ispahan Palliatieve Zorg, TeJo (Therapeuten voor Jongeren), Moeders voor Moeders, Het Verzetje en ook onze lokale en plaatselijke initiatieven.”

De prijs voor HOOOP! bedraagt 44 euro, en hij is verkrijgbaar via de leden van de club,  bij Delhaize in Hoogstraten, Beerse en Wuustwezel en bij Bierhandel Van Looveren en SPAR te Loenhout. Ook hebben verschillende horecazaken in de buurt van Hoogstraten de gin al op de kaart gezet.