Lionsclub Hartevrouwe Het Sint-Jozefcollege in Turnhout ontving als winnaar een cheque van 2.000 euro voor het goede doel Muylenberg. — © RR

Lionsclub Hartevrouwe deelt 8.500 euro uit aan goede doelen via scholen

Het Sint-Jozefcollege in Turnhout sleepte de eerste prijs in de wacht bij het project Scholen voor het Goede Doel van Lionsclub Turnhout Hartevrouwe. Ze kozen ervoor om het goede doel Muylenberg in de kijker te zetten.

De Lionsclub Hartevrouwe deelde in totaal 8.500 euro uit aan de winnaars van het sociaal project Scholen voor het Goede Doel. Dat geld wordt integraal overgemaakt aan de goede doelen waarvoor de scholieren zich inzetten.

“Jongeren inspireren om zich sociaal te engageren: dat is de doelstelling van ons project Scholen voor het Goede Doel”, zegt Grietje Lodewyckx, voorzitter van Lionsclub. “Maar het scholenproject is zoveel meer. De leerlingen kunnen hun talenten optimaal ontwikkelen door samen te werken, hun presentatietalent aan te scherpen en hun netwerk uit te breiden. Zij worden ondergedompeld in een inspirerende reis van bewustwording, betrokkenheid en positieve verandering.”

De eerste prijs ging dit jaar naar het project Muylenberg, gepresenteerd door de leerlingen van het Sint-Jozefcollege in Turnhout, gevolgd door de Talentenschool Turnhout (Het GielsBos) en het Klein Seminarie in Hoogstraten (Feestvarken vzw). Er werd dit jaar ook voor het eerst een G-scholenproject georganiseerd.