Nieuws Kempen Lochtenberg tovert Nosh&Toniq om in Barnosh

Lochtenberg tovert Nosh&Toniq om in Barnosh

Lochtenberg tovert Nosh&Toniq om in Barnosh

TURNHOUT – Het Tweetorentjesplein in Turnhout is een ‘oude nieuwe’ horecazaak rijker. De meeneemcocktails van Nosh&Toniq hebben plaats gemaakt voor de brunchmenu’s van Barnosh.

Ruim twee jaar geleden openden Gert Laurijssen en Yanniek Perron Nosh & Toniq op het Tweetorentjesplein, vlakbij de Grote Markt en Turnova. Laurijssen is horecaconsulent en drijvende kracht achter kennisnetwerk Food Service Alliance. Samen met zijn vrouw Nancy Berckvens en met Perron opende hij een jaar geleden restaurant Smaakhoeve De Lochtenberg bij Boerderij Hegget in Merksplas.

De focus bij Nosh&Toniq lag op sapjes en sandwiches, takeaway en korte keten. “Maar we zochten naar meer symbiose tussen de zaken in Merksplas en Turnhout”, zegt algemeen manager Yanniek. “Met Barnosh willen we de boerderij naar de stad brengen.” “We serveren trendy brunchgerechten met ingrediënten uit eigen streek”, zegt Jeroen Van Nuffel. De chef uit Vosselaar deed ervaring op in onder meer Frankrijk, Leuven en Kasterlee. “De kazen, melk, appelsap en yoghurt komen van Merksplas.”

Het Tweetorentjesplein is een charmant plekje pal in het centrum van Turnhout, maar de doorgang naar de Grote Markt via de pittoreske Bloemekensgang is gesloten sinds er gewerkt wordt aan het ondertussen voltooide stadsdeel Turnova. “Er is inderdaad niet veel passage”, zegt Yanniek. “Maar de fans van ons concept zullen ongetwijfeld hun weg vinden. Turnhoutenaars staan wel open om dit soort nieuwe dingen te proberen. En dit jaar nog zou de doorgaan naar Turnova weer open gaan.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer