Nieuws Kempen Lokale makers bundelen krachten via #blijfinuwkotkado

Lokale makers bundelen krachten via #blijfinuwkotkado

Lokale makers bundelen krachten via #blijfinuwkotkado

HERENTALS/HEIST-OP-DEN-BERG – Een 30-tal lokale ambachtelijke makers en ateliers uit heel Vlaanderen hebben cadeaudozen samengesteld die je naar iemand kan sturen. Elke cadeaudoos is anders, dat hangt af van wat het atelier maakt. De makers zijn allemaal verbonden aan Belgunique uit Herentals.

Bij de makers en ateliers die allemaal het label Belgunique hebben, zit onder meer Bo-designs (bloempotten) uit Heist op den Berg

“Er wordt veel focus gelegd op de retail en handel die het moeilijk hebben in deze tijden, en terecht. Maar kleine makers en ateliers hebben het ook moeilijk te overleven, want hun verkoopkanalen zijn fors verminderd. Toch zorgen zij voor lokale producten die de gemeenschap dienen, het milieu én de toekomst van onze lokale economie. Alleen moeten ze deze nog bij de mensen krijgen en lijkt zo een cadeaudoos actie een ideale manier”, zegt Sofie Smolders van Belgunique.

Via Belgunique, dat in 2017 in Antwerpen werd opgericht en nu in Herentals is gevestigd, kan je een unieke cadeaudoos sturen, rechtstreeks uit een lokaal atelier. “Je steunt zo je lokale ambacht en je maakt iemand superblij. Je kan via bit.ly/blijfinuwkotkado je cadeaudoos kiezen, een boodschap voor erbij schrijven en wij sturen het rechtstreeks naar de gelukkige”, legt Sofie Smolders uit.

Bij elke cadeaudoos die wordt verkocht, doneert Belgunique 2 euro aan #coachingforheroes. Dat is een platform dat gratis coaching biedt aan mensen die het nodig hebben in tijden van crisis.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer