In de winkel van Lotte Crits vindt iedereen inspiratie voor een cadeau. — © ram

Lotte opent winkel met cadeaus voor elke gelegenheid

HOOGSTRATEN, RIJKEVORSEL, VOSSELAAR - Wie op zoek is naar een origineel en persoonlijk cadeau, kan voortaan in de Gelmelstraat in Hoogstraten terecht. De 27-jarige Lotte Crits heeft er Lotte’s Creative Gifts geopend. Naast inspiratie voor geschenken voor onder andere geboortes, huwelijken of communies, vind je er ook bijtkettingen en sleutelhangers. “Minstens 75% van het assortiment is door mijn handen gegaan bij het maken.”

Lotte Crits is afkomstig van Rijkevorsel en woont met haar vriend in Vosselaar. De winkel doet ze in bijberoep, haar hoofdberoep is in de zorgsector. “Op 3-jarige leeftijd zei ik al dat ik samen met mijn moeder een cadeauwinkel ging openen. Ik ben altijd creatief geweest, maar het is eigenlijk door een slechte knie enkele jaren geleden dat de winkel er gekomen is. Omdat ik veel moest stilzitten, heb ik een cursus bedrukken gevolgd. Vrienden en kennissen vroegen me om gepersonaliseerde kaartjes of geschenken te maken. Na het aanschaffen van een plotter ben ik in bijberoep met een webshop begonnen”,vertelt Lotte Crits.

“Intussen hoorde ik van meerdere mensen dat ze een cadeauwinkel missen waar je echt kan rondkijken. Daarom ging ik op zoek naar een geschikt pand in Hoogstraten of Rijkevorsel. De vroegere locatie in de Gelmelstraat van kledingwinkel Velvet bood de oplossing. In amper drie weken tijd is met de hulp van mijn vriend en vader het interieur grondig verbouwd. De toog en enkele paskamers zijn gebleven, achteraan is mijn atelierruimte.”

Voor elke budget

In Lotte’s Creative Gifts vind je letterlijk alles voor geboorte tot overlijden. “Het grootste deel van het assortiment is voor feestelijke gelegenheden, maar ik verkoop ook rouwkaarsen”, legt Lotte Crits uit. “Minstens 75% van wat in de winkel staat, is door mijn handen gegaan bij het maken. Aan elk geschenk kun je een persoonlijke toets geven. Iedereen is toch altijd fier om iets cadeau te geven. Ik zorg ervoor dat je bij mij voor elk budget iets kunt kopen. Afhankelijk van hoe druk het is, kan ik er meteen een persoonlijke boodschap op drukken. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand komt voor een geschenk dat dezelfde dag moet afgegeven worden”, aldus Lotte.

“De populariteit van de producten varieert. Op een bepaald moment is er veel vraag naar tuttenkoorden, dan weer naar tassen en vervolgens sjaaltjes. Vanuit mijn ervaring in de zorg verkoop ik bijtkettingen. Het is een hulpmiddel dat mensen die overprikkeld zijn onopvallend kunnen gebruiken. De bedoeling is om het assortiment regelmatig te vernieuwen, maar de basisartikelen blijven. Overigens is wie hier binnenstapt niet verplicht om iets te kopen.”

Info: http://www.lottescreativegifts.be