Nieuws Kempen LU gaat meer tarwe van Kempense boeren gebruiken

LU gaat meer tarwe van Kempense boeren gebruiken

LU gaat meer tarwe van Kempense boeren gebruiken

Foto: Joren De Weerdt

Foto: Joren De Weerdt

LU in Herentals, de grootste koekjesproducent van Europa, heeft beslist om voor zijn koekjes enkel nog tarwe te gebruiken die op een zeer milieuvriendelijke manier is geteeld. “We laten een groot deel van onze tarwe vandaag door Franse landbouwers leveren. In de toekomst willen we onze tarwe veel meer van landbouwers uit de regio rond Herentals laten komen. Daardoor verkleint onze ecologische voetafdruk”, zegt Ann Vereecken, marketingverantwoordelijke bij LU in een interview met Gazet Van Antwerpen.

LU wil dat landbouwers met wie ze samenwerken, hun 51 principes van het ‘Harmony Charter’ trouw blijven. “De landbouwers moeten bijvoorbeeld drie procent van hun veld reserveren voor wilde bloemen die speciaal zijn geselecteerd om zoveel mogelijk bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Wij dwingen onze landbouwers ook om hun gebruik van pesticiden drastisch te beperken.”

Lees vandaag, donderdag, het volledige verhaal in Gazet Van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer