LU Herentals stopt met Aztec Jungle-koekjes

aztec jungleKoekjesfabrikant LU in Herentals is gestopt met het bakken van de Aztec Jungle-koekjes. Die moesten de tegenhanger worden van de populaire Dinosaurus-koekjes maar omdat de productie niet rendabel is, werd die stopgezet.

Tot twee jaar geleden bakte LU de Dinosaurus-koekjes zelf, maar toen verloor het bedrijf de licentie aan concurrent Lotus Bakeries, die het product in dezelfde vorm en verpakking op de markt bracht. Omdat er een aanzienlijk deel van de productie wegviel, zocht LU naar een opvolger en dat werd de Aztec Jungle. De dinosaurus werd vervangen door een aap, schildpad of toekan, maar de smaak en het recept bleven hetzelfde. Toch heeft LU de strijdbijl nu moeten begraven.

Andere focus
LU-woordvoerster Annick Verdegem: “Aztec Jungle werd alleen voor de Belgische markt geproduceerd. Het koekje deed het niet slecht, maar we willen de focus leggen op producten die het nog beter doen.” De Dinosaurus-koekjes werden destijds ook naar Frankrijk en Nederland geëxporteerd en daar heeft LU onder meer Prince en Tuc als sterke merken. “Daarop willen we nu sterker focussen”, aldus de woordvoerster.

Voor het personeel heeft de stopzetting geen gevolgen, want dat wordt ingezet op andere productielijnen. Van de Aztec Jungle-koekjes zit nog een voorraad in de magazijnen. Wanneer die over een tot twee maanden verkocht is, verdwijnt het koekje definitief.

Stroompanne
Hetzelfde bedrijf was dinsdag een van de belangrijkste slachtoffer van een stroompanne op het industrieterrein van Herentals. Door een ontploffing in een transformatorstation kwamen heel wat ondernemingen zonder elektriciteit te zitten. Als gevolg daarvan vielen de productiebanden bij LU stil en verbrandden een heel deel koekjes in de ovens. Ook het deeg dat op dat moment in het productieproces zat, werd onbruikbaar.