Nieuws Kempen LU Herentals stopt met Aztec Jungle-koekjes

LU Herentals stopt met Aztec Jungle-koekjes

LU Herentals stopt met Aztec Jungle-koekjes

aztec jungleKoekjesfabrikant LU in Herentals is gestopt met het bakken van de Aztec Jungle-koekjes. Die moesten de tegenhanger worden van de populaire Dinosaurus-koekjes maar omdat de productie niet rendabel is, werd die stopgezet.

Tot twee jaar geleden bakte LU de Dinosaurus-koekjes zelf, maar toen verloor het bedrijf de licentie aan concurrent Lotus Bakeries, die het product in dezelfde vorm en verpakking op de markt bracht. Omdat er een aanzienlijk deel van de productie wegviel, zocht LU naar een opvolger en dat werd de Aztec Jungle. De dinosaurus werd vervangen door een aap, schildpad of toekan, maar de smaak en het recept bleven hetzelfde. Toch heeft LU de strijdbijl nu moeten begraven.

Andere focus
LU-woordvoerster Annick Verdegem: “Aztec Jungle werd alleen voor de Belgische markt geproduceerd. Het koekje deed het niet slecht, maar we willen de focus leggen op producten die het nog beter doen.” De Dinosaurus-koekjes werden destijds ook naar Frankrijk en Nederland geëxporteerd en daar heeft LU onder meer Prince en Tuc als sterke merken. “Daarop willen we nu sterker focussen”, aldus de woordvoerster.

Voor het personeel heeft de stopzetting geen gevolgen, want dat wordt ingezet op andere productielijnen. Van de Aztec Jungle-koekjes zit nog een voorraad in de magazijnen. Wanneer die over een tot twee maanden verkocht is, verdwijnt het koekje definitief.

Stroompanne
Hetzelfde bedrijf was dinsdag een van de belangrijkste slachtoffer van een stroompanne op het industrieterrein van Herentals. Door een ontploffing in een transformatorstation kwamen heel wat ondernemingen zonder elektriciteit te zitten. Als gevolg daarvan vielen de productiebanden bij LU stil en verbrandden een heel deel koekjes in de ovens. Ook het deeg dat op dat moment in het productieproces zat, werd onbruikbaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer