Lux Sparkling China Singapore

LUX naar huis met Goud in China en Hongkong

LUX Sparkling Brut, de creatie van Geelse chef Jess Van Weert, bemachtigde deze week de Gouden medaille op de China Wine & Spirits Awards (CWSA). Deze wedstrijd is de grootste en meest prestigieuze in China.

Twee jaar geleden won het wijnbedrijf al een gouden medaille voor beste bubbel in Singapore. Nu valt LUX Sparkling Brut ook dit jaar in de prijzen. De 100-koppige jury is samengesteld uit importeurs, distributeurs, verkopers en sommeliers. Vanuit 55 landen worden er wijnen en spirits blind geproefd, waaruit de beste bekroond worden.

Gelenaar Jess Van Weert, die intussen in Gran Canaria woont, is opgetogen: “Een ongelooflijke opsteker voor het hele team tijdens deze zware coronaperiode. Dit is voor ons enorm belangrijk om onze missie, het verder veroveren van de Aziatische markt, waar te maken. Na al een Gouden medaille voor LUX brut in Singapore en een zilveren medaille bij de Sakura Awards voor LUX rosa in Japan, zijn we met LUX Sparkling het enige Belgische merk dat twee bubbels heeft het een Oosterse bekroning. Dit geeft ons uiteraard een boost om zo nog dieper door te dringen in de wereldwijde markt.”