Maakt Bart Gils de lekkerste zeetong van de Kempen klaar?

Tong

Bart Gils, chef in restaurant Het Keizershof in Turnhout, is één van de vijf finalisten die op 24 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo  mee zal dingen naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2014’. Hij is de enige deelnemer uit onze provincie.

Enkel professionele koks kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Begin november maakte een vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Rudi Van Beylen, een voorselectie uit ingestuurde recepten.  Vorig jaar won Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de titel, de ’Viskok van het Jaar'-trofee, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een diploma, een cheque ter waarde van € 1.250, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.