Nieuws Kempen Maes Hekwerken blijft doorwerken, in coronaregime

Maes Hekwerken blijft doorwerken, in coronaregime

Maes Hekwerken blijft doorwerken, in coronaregime

WESTMEERBEEK – Maes hekwerken is een van die bedrijven die smachtend uitkijken naar het moment waarop de coronamaatregelen versoepelen. Het bedrijf heeft pas geïnvesteerd om zijn nieuwe vestiging in Westmeerbeek (Hulshout) uit te bouwen. Maar de meeste opdrachten zijn nu stilgevallen. Het bedrijf probeer alle klanten en potentiële klanten te laten weten dat Maes hekwerken wel gewoon kan doorwerken.

Maes Hekwerken had al een zaak in Beringen, die naast hekwerk ook poorten, carports en zonneluifels installeerde. Na een reorganisatie is de onderneming verhuisd naar Westmeerbeek op de site van de vroegere conservenfabriek La Corbeille, waar nu een moderne KMO-zone wordt ontwikkeld.

“We zitten centraal in het bedrijvenpark. Binnenkort opent hier ook nog een Albert Heijn. Dit wordt een goede locatie”, vertelt Jessy Foseid, de echtgenote van zaakvoerder Geert Maes. “Zelf hebben we een grote toonzaal van 180 vierkante meter die we nog verder aan het inrichten zijn. Ook hebben we een reclame- en mediaplanner onder de arm genomen. Dus we hebben de voorbije tijd wel wat investeringen gedaan. Die zouden nu moeten gaan opbrengen. Dat leek ook de goede kant uit te gaan, maar door het coronavirus is het nu weer stilletjes.”

Doorwerken

Maes Hekwerken probeert toch nog zoveel mogelijk uit deze moeilijke periode te halen.

“De toonzaal en winkel zijn uiteraard gesloten, maar in de lakkerij wordt nog gewerkt”, licht Jessy Foseid toe. “Wij kunnen nog gewoon werken, in zoverre dat voor ieder gezondheid verantwoord is en voor zover leveranciers kunnen blijven leveren. Een andere factor is in hoeverre de overheid het toelaat. Helaas zijn er voor de bouw en metaalnijverheid geen duidelijke richtlijnen. Hoe dan ook werkt ons team nu op een veilige afstand en wast iedereen regelmatig zijn handen. We hopen vurig om vanaf 11 mei weer volwaardig te kunnen openen, maar het is nog afwachten op een beslissing van de overheid. Onze hinderpremie is intussen wel goedgekeurd. Dat helpt een beetje, maar wij willen vooral gewoon kunnen werken.”

Hopen

Het team van Maes Hekwerken roept op om zeker aanvragen en bestellingen te blijven doen.

“Wij kunnen op afstand prijsoffertes maken, op basis van geschatte afmetingen, modellen, foto’s en dergelijke meer. Als een offerte wordt goedgekeurd, kunnen wij een definitieve opmeting komen doen bij de klant. Opmetingen en plaatsingen gebeuren steeds buiten en op veilige afstand van onze klanten”, aldus Geert Maes. “Ook onze verplaatsingen gebeuren met gescheiden vervoer, dus niet iedereen één werkbusje. Ondanks onze jaren lange ervaring is onze nieuwe vestiging in Hulshout nog maar enkele maanden open. We kunnen alle steun meer dan goed gebruiken!”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.