Nieuws Kempen Maes Industries richt in 3 weken 5 gebouwen in voor vluchtelingen

Maes Industries richt in 3 weken 5 gebouwen in voor vluchtelingen

Maes Industries richt in 3 weken 5 gebouwen in voor vluchtelingen

Foto: Guy Verellen

Foto: Guy Verellen

Installatiebedrijf Maes Industries uit Herentals is tot en met dit weekend bezig geweest op het voormalige militaire domein in Houthalen met het inrichten van vijf leegstaande gebouwen voor de opvang van vluchtelingen. Morgen, maandag, komen er al de eerste honderd toe. “Een huzarenstukje”, zegt business development manager Bob Milis.

De opdracht kwam drie weken geleden van het Rode Kruis. In de oude legergebouwen moesten vijf verwarmingsinstallaties van 200 KW worden geplaatst, vijf mazouttanks, radiatoren geïnstalleerd en een volledige sanitaire installatie en ventilatie. “Alles is zo goed als klaar”, zucht Bob Milis zondagmiddag. “Enkel nog een beetje afwerking. Met veertien mensen zijn we bezig geweest. We hebben ook enkele mensen extern ingehuurd. Het moeilijk was enerzijds de korte termijn en anderzijds het project in te schuiven in de planning. Het was de eerste keer dat we voor vluchtelingen werkten. Voor het Rode Kruis waren we al eerder actief voor het koelen van hun datacentrum.” Een andere installateur uit Hasselt nam nog vijf andere gebouwen in Houthalen voor zijn rekening. In totaal moeten die plaats bieden aan in totaal zeshonderd vluchtelingen.

Gelijkaardige projecten
Intussen is Maes Industries begonnen met een gelijkaardig maar kleiner project op een militair domein in Vilvoorde. En morgen wordt ook nog eens in de kazerne van Leopoldsburg gestart met een gebouw dat al drie jaar leegstaat maar waar nog wel een stookketel staat. “We starten daar met één ploeg. Over twee weken moet dat ook klaar zijn”, aldus Milis. “Deze projecten samen vertegenwoordigen minder dan 10 procent van onze omzet, maar zijn toch belangrijk. We tonen op deze manier wat we kunnen.” Bij Maes Industries werken in totaal 26 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer