Aveve Oud-Turnhout Anouk Van Den Eynde volgt op haar 28ste Marc en Lief Smets op, die de zaak 37 jaar runden. Foto: AF

Marc en Lief geven na 37 jaar de fakkel van Aveve Oud-Turnhout door: “Anouk heeft ons kunnen overtuigen”

Zaakvoerders Marc en Lief Smets nemen na 37 jaar afscheid van Aveve Oud-Turnhout. Ze hebben de fakkel doorgegeven aan Anouk Van Den Eynde, die op haar 28ste een kinderdroom ziet uitkomen. “Als kleuter wilde ik al een eigen winkel hebben.”

In Oud-Turnhout is een einde gekomen aan een tijdperk. Marc en Lief Smets hebben na maar liefst 37 jaar de dagelijkse leiding van het plaatselijke Aveve-filiaal overgedragen aan Anouk Van Den Eynde. “Eigenlijk dachten we nog niet aan stoppen”, verklappen Marc (60) en Lief (59) Smets. “We waren dus zeker niet actief op zoek naar een overnemer voor de zaak, maar Anouk heeft ons kunnen overtuigen. Al vanaf het eerste gesprek was er een klik. Haar energie en inzet werkten aanstekelijk, waardoor we uiteindelijk de stap hebben gezet. Een echt einde is het nog niet. Op vraag van Anouk blijven we hier nog een tijdje rondlopen. Zo kan zij een vliegende start nemen.”

Het nieuws over het vertrek van Marc en Lief laat de Oud-Turnhoutenaars alvast niet onberoerd. “We hebben vooral veel sentimentele reacties gekregen. Tot de laatste dag blijven we klaar staan voor de klanten en die weten dat te appreciëren. Het is logisch dat je na 37 jaar een nauwe band hebt met de klanten. In hun reacties op ons afscheid kunnen we vooral veel waardering voelen en dat raakt ons diep. Wat de toekomst brengt, weten we nog niet. Binnenkort verhuizen we naar Turnhout en we zien wel welke professionele mogelijkheden er op ons pad komen.”

Lief en Marc staan Anouk nog bij met raad en daad. Foto: AF

Anouk Van Den Eynde is amper 28 jaar maar sinds kort is ze officieel de nieuwe zaakvoerster van Aveve Oud-Turnhout. “Voor mij is dit een kinderdroom die uitkomt want als kleuter wilde ik al een eigen winkel uitbaten. Als klein meisje ging ik helpen in de winkel van het ziekenhuis en ik had tijdens schoolvakanties ook een studentenjob in een winkel in de buurt. Na mijn studies ging ik aan de slag als winkelmedewerkster in Hubo Hoogstraten. Enkele jaren later werd ik overgeplaatst naar Hubo Turnhout, waar ik doorgegroeid ben tot winkelverantwoordelijke.”

Toch besliste de jonge Kempense om een hele nieuwe weg in te slaan. “Ik moest zeker niet weg bij mijn werkgever, maar de zin om zelf iets te ondernemen bleef sluimeren. Toen ik vorig jaar toevallig hoorde van mijn vader dat Marc en Lief geen opvolgers hadden, heb ik spontaan contact met hen opgenomen. Er volgden ook enkele gesprekken met mensen van het hoofdkantoor van Aveve en zo ging de bal aan het rollen.”

Anouk Van Den Eynde bewijst dat ze van alle markten thuis is. Foto: AF

Anouk Van Den Eynde werd de afgelopen maanden door Aveve ondersteund en klaargestoomd om filiaalhouder te worden. “Ik heb gedurende zes weken gewerkt bij Aveve Geel om productkennis op te doen en het kassasysteem te leren. Vanaf december draaide ik mee in Oud-Turnhout om zowel de winkel als het cliënteel te leren kennen. Ik leer natuurlijk nog elke dag bij zoals met een heftruck rijden om leveringen meststoffen, graszaden en potgronden uit te laden. Het is een grote winkel om te runnen en ik vind het dan ook fijn dat Marc en Lief me zo goed op weg helpen. Er staat trouwens nog een vacature open. Aangezien ons team momenteel uitsluitend uit vrouwen bestaat, is een mannelijke collega meer dan welkom. Kandidaten mogen zich zeker melden bij mij.”