Nieuws Kempen Marktkramer opent tijdelijke slagerij door wegvallen Heistse zondagmarkt

Marktkramer opent tijdelijke slagerij door wegvallen Heistse zondagmarkt

Marktkramer opent tijdelijke slagerij door wegvallen Heistse zondagmarkt

HEIST-OP-DEN-BERG – De Booischotse marktkramer Tom Nauwelaerts opent vervroegd zijn slagerij in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. Hij was eigenlijk van plan om de zaak eerst nog te verbouwen, maar nu hij voorlopig met zijn kraam niet meer terecht kan op de populaire zondagmarkt, zet hij al in op de winkel.

De zondagmarkt in Heist-op-den-Berg is wijd en zijd bekend en juist die troef is in coronatijden een nadeel, oordeelt het gemeentebestuur: “Gelijklopend met de sluiting van de horeca is beslist om de zondagmarkt niet meer te laten doorgaan. Die heeft een bovenlokale aantrekkingskracht en trekt dus mensen aan van heinde en verre. Grote concentraties van burgers moeten vermeden worden in deze bizarre tijden.”

Voor slager Tom Nauwelaerts is die zondagmarkt de beste die hij met zijn kraam aandoet en dus is hij op zoek gegaan naar een manier om het omzetverlies te compenseren. Hij opent nu vroeger dan voorzien een slagerswinkel. “Ik heb het pand gekocht van de vroegere slagerij Suetens in de Bergstraat. De bedoeling was om de beenhouwerij grondig te renoveren en uit te breiden en dan na de zomer van 2021 de zaak te openen. Maar met deze bijzondere omstandigheden heb ik beslist om de zaak vanaf komend weekend al te openen. Een paar weken geleden was er van zo’n snelle opening nog helemaal geen sprake, maar in deze vreemde tijden moet je flexibel en creatief zijn”, vertlet hij in Gazet van Antwerpen. “De vergunningen voor de renovatie en uitbreiding zouden toch nog tot in het voorjaar op zich laten wachten, dus kunnen we het pand nu al gebruiken als alternatief voor de markt. We zijn nu volop bezig met een grote schoonmaak en tegen zaterdag liggen de preparé en de hesp hier in de winkel.”

De tijdelijke winkel, de enige slagerij in Heist-centrum, zal minstens openblijven tot eind dit jaar, op zaterdag en zondag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.