Nieuws Kempen McCain wil fabriek in Grobbendonk sluiten

McCain wil fabriek in Grobbendonk sluiten

McCain wil fabriek in Grobbendonk sluiten

mccainTijdens een bijzondere ondernemingsraad vrijdagmiddag heeft de directie van aardappelverwerker McCain te kennen gegeven de vestiging in Grobbendonk te willen sluiten. Dat brengt 123 jobs in het gedrang.

De productie wordt overgeheveld naar de fabriek van McCain Foods-dochter Lutosa in Leuze-en-Hainaut, in de provincie Henegouwen. Volgens een persbericht van het bedrijf wil het de productie voor Europa centraliseren op de Lutosa-site in Leuze. Die beslissing treft mogelijk 92 arbeiders en 31 bedienden in Grobbendonk. Maximum 42 vrijwillige kandidaten van de Grobbendonkse vestiging krijgen de mogelijkheid om in Henegouwen aan de slag te gaan. “We beseffen dat dat geen evidente keuze is”, aldus de directie.

McCain kiest voor Leuze omwille van competitiviteitsredenen. De kosten zouden er een kwart lager liggen. Daar kunnen volgens de directie ‘geïntegreerde installaties’, bijvoorbeeld te kleine aardappelen voor friet, meteen worden verwerkt tot andere specialiteiten, wat de kosten drukt. Ook speelt volgens McCain de concurrentie hevig, met dalende volumes (-8,3%), winst die in het horecasegment onder druk staat (-14,6%) en een sinds 2012 ondermaatse rendabiliteit. “Grobbendonk is tegelijk een verouderde fabriek in een woonomgeving, zonder enige mogelijkheid tot uitbreiding van de site”, meent de directie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer