De Vermant Automotive Group neemt Scancar over De deal is rond. De Vermant Automotive Group neemt Scancar over. Foto: Vermant Automotive Group

Mechels autobedrijf Vermant neemt vijf Antwerpse vestigingen van Volvo en Polestar over: “De perfecte kandidaat”

Het Mechelse autobedrijf Vermant Automotive Group neemt de Antwerpse garages van Scancar en Polestar over. Daarmee krijgt de Volvo-verkoper er in een klap vijf nieuwe vestigingen bij in de provincie. De overname is volgens eigenaar Guy Vermant een mijlpaal in de geschiedenis van het familiebedrijf.

Familiebedrijf Vermant werd in 1956 opgericht door de grootvader van Guy, die de zaak sinds 1992 runt. Momenteel telt de Vermant Automotive Group twee Volvo-vestigingen in Mechelen en Bornem. Daarnaast bestaat het bedrijf uit twee KIA-vestigingen in de Dijlestad en Aartselaar en een multi-merken carrosseriebedrijf. ‘Collection by Vermant’ richt zich dan weer op oldtimers en sportwagens. Daar komen nu vijf nieuwe vestigingen bij.

Want Vermant neemt de Volvo-garages van Scancar in Lier, Wilrijk, Deurne en Brasschaat over. Ook de vestiging van Polestar in Antwerpen wordt door het Mechelse bedrijf overgenomen. “Deze overname is een mijlpaal”, zegt Guy Vermant. “Het is onze ambitie om Volvo en Polestar in de regio Antwerpen verder te ontwikkelen. Vanuit onze visie, waarden en normen willen wij samen met onze medewerkers de klantenervaring en -tevredenheid naar een nog hoger niveau tillen.”

De overname van de concessies kwam tot stand met de medewerking van de invoerders Volvo Cars Belux en Polestar en de steun van de huidige aandeelhouders. De Belgische mededingingsautoriteit moet wel nog groen licht geven, maar Guy Vermant heeft er goede hoop op. “Via deze overname vergroot de Vermant Automotive Group zijn impact op de economisch enorm belangrijke as tussen Antwerpen en Brussel.”

Perfecte kandidaat

“We wilden de beste partner vinden en Vermant kwam als de perfecte kandidaat naar voren”, zegt Axel Moorkens van Alcopa, dat met de overname afscheid neemt van zijn laatste automotive participatie. “Met Vermant aan het roer krijgt Scancar een nieuwe eigenaar met een langetermijnvisie voor Volvo en Polestar, uitgebreide ervaring in de autoverkoop en een diepe betrokkenheid bij de beide merken. De integratie van de activiteiten zal op een vlotte en natuurlijke manier verlopen.”