Nieuws Kempen Media Noord plakte recent nog veiligheidsfolie in metrostation Schuman

Media Noord plakte recent nog veiligheidsfolie in metrostation Schuman

Media Noord plakte recent nog veiligheidsfolie in metrostation Schuman

media noordRaamfoliespecialist Media Noord uit Hoogstraten kleefde eind vorig jaar nog een veiligheidsfolie in het metrostation Schuman in Brussel, onder de gebouwen van de Europese Raad, vlakbij het station Maalbeek waar vandaag een aanslag plaatsvond. “Er waren gesprekken aan de gang over een serieuze bijbestelling van folie voor dit metrostation, maar door de ontwikkelingen van vandaag ben ik niet echt meer geïnteresseerd in deze job”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck.  “Het gaat over ruim zevenhonderd vierkante meter, dus toch al snel twee tot drie weken werk. Het blijft een openbaar gebouw, ondergronds, met nogal wat ingangen, dus met een aanzienlijk risico.”

Middel tegen terreur
De spiegelende raamfolies van Media Noord worden meer en meer ingezet als middel tegen terreur. Ze bieden als voordeel dat je nog altijd naar buiten kunt kijken zonder zelf te worden gezien. Peter Van Dijck: “Begin maart hebben we nog een spoedplaatsing gedaan van een inkijkwerende glasfolie op de ramen van de nieuwe Lounge & More van Thalys in het Brusselse Zuidstation. We deden al eerder de glazen wanden van de vergaderzalen van de Thalys-hoofdzetel in Brussel met onze privacy folies. Binnen de acht uur na de bestelling stonden we in het Zuidstation en kon er niet meer worden binnengekeken in de nieuwe lounge. In tijden van terreur is snel en flexibel inspelen op de vraag van de klant onze absolute troef. We hebben dan ook meer folie op voorraad dan normaal voor noodgevallen.”

“Normaal staat telkens na een aanslag, eender waar ter wereld, onze telefoon roodgloeiend met prijsaanvragen en bestellingen voor privacy folies, zowel voor overheidsgebouwen als voor bedrijven. Vandaag bleef het telefonisch heel stil, aangezien het gsm-netwerk plat lag.” Media Noord wordt eerstdaags ook nog verwacht op Brucargo, de goederenluchthaven vlakbij Zaventem, voor een opdracht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer