Nieuws Kempen Meer dan 10 miljoen investeringen en toch meer winst Miko

Meer dan 10 miljoen investeringen en toch meer winst Miko

Meer dan 10 miljoen investeringen en toch meer winst Miko

TURNHOUT – In de eerste zes maanden van dit jaar tekende Miko uit Turnhout voor een omzetgroei van 6,5% en een nettowinststijging van 6,7%. Een grote investering in een nieuwe productielijn voor kunststof verpakkingen werd gecompenseerd door de sterk groeiende koffieserviceafdeling.

Omzetstijging

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen. In de eerste jaarhelft steeg de totale omzet tot 114,5 miljoen euro, waarvan 5,6 miljoen euro nettowinst. Door organische groei in Frankrijk, België en Nederland en door overnames in Engeland en Noorwegen steeg de omzet van de koffieserviceafdeling met 18%. Daar werd 3 miljoen euro geïnvesteerd, grotendeels in koffiemachines.

Omzetdaling

De koffie compenseerde zo ruimschoots de omzetdaling van 4,4% in de kunststof verpakkingen. “Dat heeft vooral te maken met een investering van 7 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor een nieuwe klant”, zegt CEO Frans Van Tilborg. “Volgend jaar zullen we op volle toeren draaien. Als alles goed gaat, en daar ziet het wel naar uit, komt er nog een uitbreiding van 2 à 3 miljoen euro bij.” De nieuwe lijn zorgt voor een kleine 20 voltijdse equivalente vacatures.

De fabriek in Indonesië verloor een klant van promoproducten maar Van Tilborg is tevreden over de eerste jaarhelft. “We maken als groep een mooie sprong vooruit, zowel in omzet als in resultaat. Wat de tweede jaarhelft zal brengen blijft onzeker. We weten niet hoe geopolitieke krachten, zoals de Brexit, de handelsoorlog en de regeringsvorming onze economie zullen beïnvloeden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.