Nieuws Kempen Meer interessante projectgronden opgemerkt tijdens lockdown

Meer interessante projectgronden opgemerkt tijdens lockdown

Meer interessante projectgronden opgemerkt tijdens lockdown

OOSTMALLE/HERENTALS/ANTWERPEN – De coronacrisis heeft hier en daar ook een onverwacht positief effect. Projectontwikkelaar OAK Properties ziet een stijgende belangstelling voor het platform ‘wijkopenpandenengronden.be’. Daarbij kan iedereen een interessant perceel of pand melden bij OAK Properties. Als het effectief tot een verkoop komt, krijgt de melder een deel van de opbrengst.

Het concept van ‘wijkopenpandenengronden.be’ is simpel. Zowel particulieren als professionals kunnen er eigendommen registreren. OAK Properties zoekt dan uit wat er op die locatie mogelijk is en probeert die mogelijk aan te kopen. Als het tot een akkoord komt, krijgt de aanbrenger een rechtstreekse commissie.

“Zo’n commissie kan gaan tot 3 procent van de aankoopwaarde”, weet Ward Van Santvoort, beheerder van het platform in de Kempen. “Het is een mooie zakcent om eigenlijk alleen maar het bestaan te melden van een interessant pand of perceel. Wij gaan op zoek naar de eigenaar en onderzoeken wat er kan en mag. Het is wel zo dat hoe meer relevante informatie een aanbrenger kan geven, hoe hoger de verloning zal zijn.”

‘wijkopenpandenengronden.be’ bestaat al enige tijd, maar tijdens de lockdown is er opvallend meer belangstelling voor. “Voor de lockdown hadden we zo’n 500 meldingen in ons bestand. Daar zijn er tijdens de coronacrisis 300 bijgekomen”, zegt Van Santvoort. “Mensen zijn vaker een ommetje gaan maken en hebben onderweg interessante zaken opgemerkt. Ook hebben we gemerkt dat tijdens de corona lockdown sommigen op zoek zijn gegaan naar een bijverdienste. Dan is dit een goede formule.”

Ward Van Santvoort woont in Oostmalle en beheert ‘wijkopenpandenengronden.be’ samen met Pieter-Jan Steegmans voor de Antwerpse Projectontwikkelaar Oak Properties.  Een van de zaakvoerders daarvan is Herentalsenaar Jurgen van Grieken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.