Nieuws Kempen Meer ruimte voor terrassen

Meer ruimte voor terrassen

Meer ruimte voor terrassen

Op 23 april besliste het Overlegcomité dat horecazaken hun terrassen mogen openen op 8 mei. Geelse cafés en restaurants mogen opnieuw hun terrassen uitbreiden. Bovendien moeten ze de rest van 2021 geen belasting op het uitstallen van hun terrassen betalen. De stad wil zo de horecasector extra ondersteunen na de moeilijke sluitingsmaanden.

Net zoals vorig jaar mogen de horecazaken in Geel opnieuw hun terrassen uitbreiden, en dit zowel in het stadscentrum als in de deeldorpen. Als extra ondersteuningsmaatregel besliste de stad om cafés en restaurants voor de rest van het jaar vrij te stellen van terrasbelastingen. Voor het uitstallen van koopwaren en andere voorwerpen wordt geen vrijstelling verleend.

Door de stijgende coronacijfers moesten cafés en restaurants in oktober 2020 hun deuren opnieuw noodgedwongen sluiten. Ondertussen liggen hun activiteiten al meer dan zes maanden stil. Het Overlegcomité legde voor de heropening zeer strikte maatregelen op. Zo mogen horecazaken enkel hun terras heropenen, en mogen klanten enkel naar binnen om het sanitair te gebruiken, om te betalen of om naar het terras te gaan. Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten, of mensen uit hetzelfde gezin. Tussen de tafels moet er voldoende plaats gelaten worden. Personeel moet met een mondmasker werken en mag klanten enkel aan de tafel bedienen. De openingsuren zijn beperkt van 8u00 tot 22u00.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer