Nieuws Kempen Mentoren van Motmans helpen starter door storm

Mentoren van Motmans helpen starter door storm

Mentoren van Motmans helpen starter door storm

HERENTALS – Hoe vertaal je een revolutionair idee binnen de menselijke non-profitsector naar een solide case binnen de soms harde zakenwereld? Op een klein anderhalf jaar tijd leerden Jo De Clercq en zijn collega Heidi Van Campenhout van Attractive2Wear in sneltempo de moeilijke knepen van het ondernemerschap. Daarbij kregen ze de hulp van twee ervaren mentoren via Motmans & Partners, het HR-bureau uit Herentals.

Attractive2Wear is de onderneming van twee ervaren kinesitherapeuten met een voltijdse dagjob in de zorgsector. Zij lanceerden 1,5 jaar geleden het idee om kledij te ontwerpen waardoor zwaar zorgbehoevende patiënten voor hun verzorging slechts 1 keer in plaats van 8, zouden moeten omgedraaid worden. Prachtig idee, maar hoe maak je daar een bedrijf van?

Enter: Mentor 55+, een initiatief van HR-dienstenbedrijf Motmans en Partners, waarbij een batterij van deskundigen met meer dan 30 jaar ondernemers- en/of managementervaring, worden ingezet in de begeleiding van jonge groeibedrijven. Een match die succesvol is uitgedraaid. “Het waren zij die ons project pas echt vleugels gaven”, aldus de zaakvoerders van Attractive2Wear. “Dankzij de mentoren kwam alles in een serieuze stroomversnelling. Ik kon me tot op dat moment enkel beroepen op mijn eigen netwerk binnen de zorgsector. Met hun vele contacten binnen de commerciële en logistieke sector, kregen we de boost die we nodig hadden. Bovendien waren de begeleiders een geweldig klankbord. Ook vandaag nog. Ze bekijken alles mee van bovenaf, zien de potentiële gevaren op tijd, sturen bij, maar geven ons tegelijkertijd ook vertrouwen door te zeggen dat we goed bezig zijn.”

Attractive2Wear opent weldra een pop-upstore om de producten aan te prijzen. “Het grijze goud heeft zijn waarde bewezen”, besluit Geert Motmans, zaakvoerder van Motmans en Partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.