Nieuws Kempen Merksplas zoekt horeca-uitbater voor Grote Boerderij

Merksplas zoekt horeca-uitbater voor Grote Boerderij

Merksplas zoekt horeca-uitbater voor Grote Boerderij

© Dirk Broeckx

© Dirk Broeckx

Het gemeentebestuur van Merksplas en de vzw Kempens Landschap zijn op zoek naar een uitbater voor de Grote Boerderij op het domein Merksplas Kolonie. Het gebouw wordt momenteel gerestaureerd en zou volgens de actuele planning in de loop van volgend jaar klaar moeten zijn. De site telt in totaal veertien gebouwen die op termijn allemaal een nieuwe functie moeten krijgen.

“Via een open oproep zoekt de gemeente samen met Kempens Landschap een kandidaat die zal instaan voor de uitbating van de horecafuncties in de verschillende gebouwen zoals een hotel, taverne, bezoekerscentrum en vergaderruimtes. De boerderij moet het kloppend hart worden van het domein van Merksplas-Kolonie, dat in aanmerking komt voor de status van Unesco werelderfgoed”, aldus burgemeester Frank Wilrycx

“We zijn op zoek naar een gemotiveerde kandidaat die ook bereid is om mee te investeren”, zegt Peter Bellens, covoorzitter van de vzw Kempens Landschap. De uitverkoren kandidaat krijgt een erfpachtovereenkomst voor 36 jaar.

Kandidaten kunnen het dossier inkijken bij de gemeente Merksplas. Hun kandidatuur wordt verwacht tegen 11 september.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer