Nieuws Kempen Merksplas zoekt weer nieuwe uitbater Kolonie

Merksplas zoekt weer nieuwe uitbater Kolonie

Merksplas zoekt weer nieuwe uitbater Kolonie

De gemeente moet alweer op zoek naar een uitbater voor de horeca op het domein Merksplas-Kolonie. Het contract met de huidige exploitant is stopgezet wegens een betalingsachterstand.

In eerste instantie nam Corsendonk Hotels de uitbating van de brasserie, de polyvalente ruimten en de gastenkamers in handen. Het bedrijf zou later op de site ook een hotel exploiteren. Maar door een verschil in visie beëindigde de gemeente de overeenkomst waarna die op zoek ging naar een nieuwe uitbater.

Die werd gevonden in twee mannen met een jarenlange horeca-ervaring in het Antwerpse. In mei vorig jaar gingen ze van start, maar daar komt na minder dan een jaar al een einde aan.

Achterstand
“De overeenkomst wordt stopgezet omdat er een betalingsachterstand is”, zegt burgemeester Frank Wilrycx. “Er was afgesproken dat wanneer er een betalingsachterstand was van 2 maanden, dat de overeenkomst zou worden ontbonden. “We hebben wel afgesproken dat de zaak openblijft tot eind mei zodat we nog tijd hebben om iemand te vinden en de bezoekers er ook nog altijd terechtkunnen.”

De gemeente schrijft intussen een nieuwe concessie uit voor 9 jaar voor de uitbating van de brasserie, de 6 gastenkamers, het bezoekerscentrum, het fietsservicepunt en de conciërgewoning. Door de perikelen wordt de inrichting van een hotel op de site achteruit geschoven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer