Nieuws Kempen Merlet, Ega Systems en De Beer gaan samen in Merlet nv

Merlet, Ega Systems en De Beer gaan samen in Merlet nv

Merlet, Ega Systems en De Beer gaan samen in Merlet nv

OUD-TURNHOUT/DESSEL/KASTERLEE – Drie bedrijven die actief zijn met bedrijfskleding slaan de handen in elkaar. Vanaf nieuwjaar gaan Merlet (Oud-Turnhout), De Beer (Dessel) en EGA Systems (Kasterlee) samen verder als één bedrijf. Ze bundelen hun activiteiten en brengen alles samen onder de naam en op de locatie van Merlet .

Op dit moment zijn de zaakvoerders van de drie bedrijven de laatste praktische zaken aan het regelen om vanaf 2020 samen te werken. Borduur- en maatkledingatelier Merlet uit Oud-Turnhout neemt textieldrukkerij De Beer uit Dessel over en sluit een samenwerkingsovereenkomst met Ega Systems uit Kasterlee. Vanaf 1 januari 2020 komt alles samen onder de naam Merlet nv.

Goede contacten

Merlet, De Beer en Ega Systems kennen elkaar al een hele tijd. “Een samenwerking tussen de drie bedrijven stond eigenlijk in de sterren geschreven”, vertellen Ben van der Aa en Pascale Delaplace, zaakvoerders van Merlet. Het verhaal kwam in een stroomversnelling toen de 61-jarige Eddy Gaukema wou uitzoeken hoe hij zijn zaak op lange termijn zou kunnen overlaten.

“Merlet doet al jaren al mijn borduurwerken”, zegt Eddy Gaukema van Ega Systems, een bekende naam in de sector van bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen). “Ik ben met Pascale en Ben aan tafel gaan zitten om te praten over een structurele samenwerking.”

Tijdens die gesprekken kwam ook textieldrukkerij De Beer van Twan Beerens ter sprake. “Twan is een vaste leverancier van Ega Systems”, zegt Eddy Gaukema. “Met meer dan 30 jaar ervaring als zeefdrukker zal hij voor de perfecte aanvulling zorgen.”

Volledige service

Nu alles onder één dak komt, kan het nieuwe Merlet een volledige waaier aan oplossingen bieden voor wie kleding wil personaliseren. Zowel borduren als zeefdrukken zijn hier mogelijk voor bedrijven, verenigingen en particulieren. “Er zijn nog voordelen”, vult Eddy Gaukema aan. “Nu er geen tussenstappen meer zijn, kunnen we ook sneller werken. Alles situeert zich voortaan op één locatie . We hebben hier nu alles in huis, dus we kunnen een klant alles tonen. En er is permanentie in de winkel. Vroeger kon ik dat niet bieden.”

Grotere speler

Met deze operatie wordt Merlet natuurlijk een nog sterkere speler in de regio.

“Samen met mijn vader startte ik in 1986 de firma Merlet als gespecialiseerd atelier voor borduurwerk in de modesector”, zegt Ben Van der Aa, bedrijfsleider van Merlet. “Even later kwam daar de eigen productie van maathemden en maatpakken bij.” Het cliënteel voor borduur veranderde stilaan van modemakers naar producenten en verkopers van werk- en beroepskleding, waarop dan een bedrijfslogo werd geborduurd. “Samen met mijn echtgenote Pascale Delaplace namen wij Merlet in 2004 over”, zegt Ben Van der Aa. “Het werd moeilijk om te blijven bestaan met enkel het maken van borduurwerk. Daarom zijn we toen zelf gestart met de verkoop van bedrijfs- en beroepskleding. Met deze unieke samenwerking hebben we nu alles in huis om de beste service te bieden in deze sector.”

Nieuwe taakverdeling

Concreet zal Twan Beerens alle activiteiten van zijn textieldrukkerij verhuizen naar Merlet in Oud-Turnhout. Eddy Gaukema zal als zelfstandige de buitendienst verzorgen. Pascale Delaplace ondersteunt de administratie van de verkoopsafdeling en is gastvrouw in de winkel, Ben Van der Aa beheert het productieproces. Daarnaast staan nog vijf medewerkers paraat om alle activiteiten mee te verzorgen

‘De nieuwe samenwerking start op 1 januari 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer