Nieuws Kempen Metal Coating Systems houdt voortaan de voeten droog

Metal Coating Systems houdt voortaan de voeten droog

Metal Coating Systems houdt voortaan de voeten droog

Zo zag het er midden januari 2015 uit bij MCS.

Zo zag het er midden januari 2015 uit bij MCS.

De bedrijven langs de Bremheidelaan in Turnhout halen opgelucht adem. De voorbije jaren kampten ze bij hevige regenval geregeld met wateroverlast. Vooral Metal Coating Systems, dat op het einde van de weg is gevestigd, liep geregeld onder. Dat zou nu voorbij moeten zijn, want de Vlaamse Milieumaatschappij liet de dijk naast het riviertje De Aa verhogen over een afstand van 1,2 km.

Een jaar geleden kondigde de VMM aan dat nog in 2015 werkzaamheden zouden worden uitgevoerd en er werd woord gehouden. “In september zijn we gestart en de werken zijn bijna klaar”, zegt woordvoerster Katrien Smet. “Er moeten enkel nog een paar terugslagkleppen en een afrastering worden geplaatst. De dijk heeft een basis van 6 meter breed en is 80 cm hoog. Dat moet hoog genoeg zijn om het industriegebied te beschermen, tenzij door de klimaatopwarming de buien nog intenser zullen worden.”

Tevreden man
Een jaar geleden liep Metal Coating Systems twee keer in een paar dagen onder water. Ook de jaren voordien gebeurde dat al een 10-tal keer. Zaakvoerder Ludo Appels klaagde de situatie herhaaldelijk aan want de overstromingen kostten zijn bedrijf veel geld: productiestilstanden, waterschade en alle bijkomende ellende voor het personeel en management. Nu de dijk er is, noemt hij zich een tevreden man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer