IMG_6763_v01

Mieke Van den Brande is nieuwe voorzitter Pidpa

Eddy Huyghe heeft na 16 jaar de fakkel doorgegeven aan Mieke Van den Brande uit Bonheiden als voorzitter van de provinciale drinkwatermaatschappij Pidpa. Die levert drinkwater aan 1,2 miljoen inwoners in 65 Antwerpse gemeenten en voert rioleringswerken uit in 34 gemeenten. Deze laatste activiteit wil ze in de toekomst verder uitbouwen.

Pidpa is al meer dan 100 jaar het waterbedrijf in de provincie Antwerpen. In 2019 moeten de aangesloten steden en gemeenten hun vertrouwen hernieuwen. “We hebben de ambitie om de sterke dienstverlening van vandaag nog verder te optimaliseren en ook in de toekomst een eerlijke prijs te garanderen voor onze producten”, zegt de nieuwe voorzitter. “Daarnaast willen we onze rioleringsactiviteiten verder uitbreiden. Gesteund door de vele positieve reacties over hoe Pidpa haar rol invult binnen het rioleringsbeheer, willen we ook andere gemeenten overhalen om voor ons te kiezen.”

Proceswater
1 van de realisaties van de ontslagnemende voorzitter was het project ‘proceswater’. “Omdat industriële klanten niet altijd water nodig hebben van drinkwaterkwaliteit, willen we mee naar oplossingen zoeken en – waar mogelijk – concrete toepassingen aanbieden die hen het water leveren dat zij nodig hebben”, vertelt Eddy Huyghe. “2 projecten werden ondertussen gerealiseerd, waarbij Pidpa van de tekentafel tot de uiteindelijke oplevering een leidende rol speelde."

Het waterbedrijf opende in 2003 het wetenschapscentrum Hidrodoe in Herentals, waar jong en oud gesensibiliseerd worden over het belang van water. Het is uitgegroeid tot 1 van de topattracties in de Kempen.