Nieuws Kempen Miko ontvangt Turnhoutse Fair Trade Award

Miko ontvangt Turnhoutse Fair Trade Award

Miko ontvangt Turnhoutse Fair Trade Award

Puro SanneKoffiebranderij Miko ontvangt morgen, woensdag, de Fair Trade Award van het Trunhoutse fair trade-comité. Het bedrijf beschouwt de toekenning als een nieuwe beloning voor zijn engagement inzake eerlijke handel.

De fair trade-trekkersgroep van Turnhout reikt jaarlijks een Fair Trade Award uit. Die award wordt gegeven aan een lokaal bedrijf, organisatie of school die fair trade hoog in het vaandel draagt. Die is een jaar lang ambassadeur van eerlijke handel. Dit jaar gaat de Turnhoutse Fair Trade Award naar Miko.

Dagelijkse inspanningen
De trekkersgroep kiest voor Miko omwille van de inspanningen die het bedrijf dagelijks doet om zoveel mogelijk bedrijven, scholen, instellingen en horecazaken te overtuigen om koffie van eerlijke handel te kiezen met haar koffiemerk Puro Fairtrade Coffee. Bovendien brengt Miko eerlijke handel op regelmatige tijden in het nieuws, zoals recent nog met het bezoek van minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo aan de koffiebranderij.

“10 jaar geleden hebben we Puro Fairtrade Coffee gelanceerd,” licht Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep toe. “Inmiddels bestaat al ruim 30% van ons volume uit fairtrade koffiebonen. Dat succes vieren we dit jaar met talrijke initiatieven, waar Marc Herremans het gezicht van is. Gezien onze lokale verankering en de band met Turnhout, zijn we uiterst verheugd de Turnhoutse Fair Trade Award te mogen ontvangen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer