Nieuws Kempen Miko Pac investeert 3,1 miljoen in nieuwe productielijn

Miko Pac investeert 3,1 miljoen in nieuwe productielijn

Miko Pac investeert 3,1 miljoen in nieuwe productielijn

Kristof Michielsen & Karl Hermans.Miko Pac, de kunststoffenpoot binnen de Turnhoutse Miko-groep, kondigt een investering van 3,1 miljoen euro aan in een nieuwe productielijn voor kant-en-klaar verpakkingen. Die extra extrusielijn verhoogt de capaciteit met 35%. Ook worden 2 bijkomende thermoformlijnen geïnstalleerd. Om de groei te volgen worden bijkomende medewerkers aangetrokken.

Miko Pac produceert voornamelijk kunststofverpakkingen voor de voedingsindustrie zoals schaaltjes voor kant-en-klaar maaltijden, margarinevlootjes en dozen voor ijsroom. Binnen die kant-en-klaar maaltijden richt het bedrijf zich op de vlees-, vis-, salade- en dessertsector. De jongste jaren kende Miko Pac hierin een sterke groei, vandaar de uitbreidingsinvestering.

Extra tewerkstelling
Het bedrijf heeft naast Turnhout vestigingen in Polen, Duitsland, Frankrijk en Indonesië. De nieuwe extrusielijn, waarbij kunststofkorrels worden gesmolten en omgevormd tot een folie, komt in Turnhout en brengt een extra tewerkstelling met zich voor technische operatoren en extrudeurs.

Kristof Michielsen, bestuurder en productiedirecteur: “Het gaat om een zogenaamde ‘multibarrièrelijn’, waarmee we kunststoffolie kunnen produceren in meer lagen en in alle kleuren van de regenboog. We zien het als een boeiende uitdaging om deze vooruitstrevende techniek onder de knie te krijgen.””Met de aankoop van twee extra thermoformlijnen kunnen we een nog hogere barrière produceren die zorgt voor een langere houdbaarheid”, voegt Karl Hermans, medebestuurder en verkoopdirecteur eraan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer