Miljoenste vrachtwagencabine rolt van de band bij DAF

foto: Joren De Weerdt
foto: Joren De Weerdt

DAF Trucks Vlaanderen  (Westerlo) heeft vrijdag de miljoenste vrachtwagencabine in de geschiedenis van het bedrijf gemaakt. De cabine werd symbolisch overgedragen aan Van Dievel Transport uit Mechelen, dat binnenkort de truck met de cabine in gebruik zal nemen, zo meldde het bedrijf.

“Een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van DAF’s assen- en cabinefabriek”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks Vlaanderen, die de symbolische mijlpaal een “erkenning van de medewerkers” noemt.

DAF startte de productieactiviteiten in ons land in 1966. In 1971 werd ook de productie van assen toegevoegd. Momenteel worden zo’n 180 cabines per dag geproduceerd voor trucks voor middelzwaar en zwaar transport. Die assemblage gebeurt door circa 1.500 van de zowat 2.000 werknemers in Westerlo, al verloopt een aanzienlijk deel van het werk grotendeels automatisch met onder meer lasrobots. De cabines worden na afwerking naar assemblagefabrieken in Eindhoven en Groot-Brittannië gebracht.

“De markt voor vrachtwagens trekt opnieuw aan, gezien het positieve economische sentiment”, zegt bedrijfscommunicatiedirecteur Rob Appels over de komende tijden. “DAF Trucks Vlaanderen is mooi voorbeeld van maakindustrie. Wij verwachten dat na de zomervakantie de vraag nog zal toenemen en dat zou ook positief moeten zijn voor de vestiging.” – Hans Otten