Nieuws Kempen Minder bedrijven over de kop maar aantal blijft hoog

Minder bedrijven over de kop maar aantal blijft hoog

Minder bedrijven over de kop maar aantal blijft hoog

faillietHet aantal faillissementen in ons land is in mei gedaald met 5,4%. In totaal legden 851 bedrijven de boeken neer, 49 minder dan in mei vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwe Graydon Barometer. De impact op het jobverlies blijft hierbij beperkt.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development: “De maand mei toont in verhouding tot de eerdere maanden goede resultaten. Nadat we de afgelopen drie maanden sterke stijgingen van het aantal faillissementen noteerden brengt de maand mei ons dus in iets rustiger vaarwater. Over de eerste vijf maanden van dit jaar noteren we zo in cumul 4.860 faillissementsuitspraken: in vergelijking met dezelfde periode 2014 betekent dat een daling met -1,28%. Dat neemt echter nog steeds niet weg dat het aantal bedrijven dat over de kop gaat hoog blijft: enkel in 2014 en 2013 noteerden we over deze periode zwaardere cijfers.”

Grootste daling in Vlaanderen
Met betrekking tot afgelopen meimaand is de daling het scherpst binnen het Vlaamse gewest: hier noteerden we 377 uitspraken. Ten opzichte van de meimaand 2014 (449 uitspraken) betekent dat een daling met -16%. We moeten al terug naar mei 2008 (301 uitspraken) om een meimaand met lagere cijfers terug te vinden.

Uit de Graydon Barometer komen een aantal sectoren naar voren als hofleverancier van de faillissementen in mei. De bouwsector noteert de meeste faillissementen, op de voet gevolgd door de horeca, kleinhandel en de zakelijke dienstverlening. Deze vier sectoren zorgen samen voor 59% van de faillissementen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer