Nieuws Kempen Minister Vandeput bezoekt bouwprojecten Mathieu Gijbels

Minister Vandeput bezoekt bouwprojecten Mathieu Gijbels

Minister Vandeput bezoekt bouwprojecten Mathieu Gijbels

minister vandeput 77Afgelopen vrijdag vierde Unizo voor het eerst de Dag van de Ondernemer. Bekende politici liepen in heel Vlaanderen stage in bedrijven, maar toch was daar geen enkel Kempens bedrijf bij. Minister Vandeput bezocht enkele bouwprojecten van één van onze partners, Mathieu Gijbels.

De Minister van Defensie Steven Vandeput begon al heel vroeg aan de #DagvdOndernemer. Die startte om 7u met een rondleiding door het aluminium atelier en de plooi-afdeling van Mathieu Gijbels (Gijmacon). Daarna waren twee werven van Mathieu Gijbels aan de beurt.

“We krijgen niet elke dag een topminister over de vloer. Mooi dat we op deze manier een brug kunnen slaan tussen ondernemers en politici en elkaars noden op die manier beter leren begrijpen. Voor ons als bouwbedrijf is het natuurlijk ook fijn om met een minister te praten die ook een achtergrond heeft in de bouwsector”, aldus Mathi Gijbels.

Vanaf nu vindt elk jaar de dag van de Ondernemer plaats op de derde vrijdag van november. ”Onze wereld zou er heel anders uitzien zonder ondernemers. Veel toestellen waar we dagelijks gebruik van maken, zouden niet bestaan, net als vele diensten. Ook zouden er noch jobs noch onderwijs zijn. En onze sociale zekerheid zou er helemaal anders uitzien. Het sociaal-economisch belang van ondernemers is enorm en mag wel eens in bloemen worden gezet”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer bracht UNIZO het ondernemerschap in kaart. Op een infografiek staan tal van interessante cijfers en weetjes over ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld dat 1 op de 5 werkende Belgen een ondernemer is. U vindt die infografiek hier.

De dag wordt afgesloten met de verkiezing van de KMO Laureaat in Willebroek, het Feest van de Ondernemer in Hasselt en gelijktijdig de Nacht van de Ondernemer in Boortmeerbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer