Nieuws Kempen Mintjens Group haalt kunstenaar Wim Tellier naar bedrijfsterrein

Mintjens Group haalt kunstenaar Wim Tellier naar bedrijfsterrein

Mintjens Group haalt kunstenaar Wim Tellier naar bedrijfsterrein

mintjens groupMintjens Group, producent van vooral eikenhouten meubilair, heeft kunstenaar Wim Tellier uitgenodigd om op het bedrijfsterrein te komen werken en zelfs wonen. Momenteel wordt daarvoor een zogenaamd ‘chair house’ gebouwd, een atelier en woonruimte in de vorm van een liggende stoel naar een ontwerp van ABN Architecten. Het gebouw is vanmorgen voorgesteld bij een massabijeenkomst met zo’n 2.300 schoolkinderen.

Kunstfotograaf Wim Tellier presenteerde in september vorig jaar op het strand van Knokke een foto van een krab op een canvas van 3.000 m2. Nadien werd de foto in 12 stukken versneden en verspreid over de aardbol neergelegd als een stille getuige van een mogelijk snel verdwijnende wereld. Vanmorgen keerde de krab symbolisch terug naar ons land, meer bepaald naar Mintjens in Malle, waar 2.300 kinderen – leerlingen van plaatselijke scholen – in formatie op het gras gingen liggen om zo opnieuw de afbeelding van een krab te vormen. Met drones werden foto’s gemaakt van de 6.000 m2 grote afbeelding.

Element kunst toevoegen
Meubelfabrikant Mintjens en kunstenaar Wim Tellier kennen mekaar al langer. “We zijn als familie nauw verbonden met de natuur”, zegt Carl Mintjens, CEO van de Mintjens Group. “Wim Tellier zijn projecten, waar natuur en de vergankelijkheid van deze natuur sterk in beeld worden gebracht, hebben ons sterk aangesproken. Ons bedrijfsterrein is ingebed in een prachtig gevarieerde omgeving. In onze voortuin ligt de bron van het Schijn. Wim zijn toekomstig chair house ligt in een weide naast het Schijn. Die wordt in de zomer begraasd met extensieve zoogkoeien van het ras Blonde d’Aquitaine, waarvan we er 450 bezitten. Naast de weide is ons sportcomplex, Mintjens Arena, met voetbalvelden, een tennisclub en sporthal. Met de bouw van het chair house en de komst van Wim Tellier voegen we naast industrie, natuur, landbouw, sport en sociaal leven ook het element kunst toe aan onze bedrijfsomgeving.”

Mintjens Group produceert al 55 jaar op een duurzame manier houten voorwerpen die over heel de wereld worden geëxporteerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer