Mintjens Meubelen Malle

Mintjens lanceert maatkasten met bedrukking

De retailrevolutie zet zich verder bij Mintjens Meubelfabrieken. Na haar beslissing om rechtstreeks te verkopen aan de particulier via Mintjens Factory Direct, past ze haar showroom aan. Mintjens lanceert een experience center rond maatkasten waar beleving en advies centraal staan. Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid om alle meubels te bedrukken met foto’s en teksten met haar eigen vlakbedprinter.

Vandaag tracht iedereen zuiniger om te gaan met de beschikbare ruimte in het interieur van hun huis of appartement, en dat maakt maatkasten een populaire keuze. Mintjens speelt in op die trend en heeft zijn machinepark aangepast. "Dankzij die aanpassingen zijn we nu ook in staat om maatwerk te bieden op basis van een plan van de klant", klinkt het bij Mintjens. Mintjens lanceert een‘maatkasten experience center' waar het volledige aanbod van maatwerkkasten een plek krijgt.

Daarnaast is het mogelijk om foto's te laten drukken op het hout, om zo te verwerken in je interieur. "Dit doen we met de imposante allernieuwste vlakbedprinter Durst die in de meubelfabriek staat. Hiermee kunnen we foto's tot 2m50 groot drukken, bijvoorbeeld landschapsfoto’s of familiefoto’s. Door het gebruik van speciaal aangepaste inkten is de kwaliteit van de druk levensecht, want de machine kan alle schakeringen van kleuren weergeven."

In 1961 startte Karel Mintjens in Malle de gelijknamige meubelfabriek. Al snel groeide het bedrijf uit tot een vaste waarde in de Kempen, dankzij haar vakmanschap in eiken meubelen, tafels en kasten. Sinds maart van dit jaar verkoopt Mintjens via haar merk ‘Mintjens Factory Direct’ rechtstreeks aan de particulier.