Nieuws Kempen Ondanks protest mogelijk dan toch binnenkort een Jumbo-supermarkt op Retiesebaan

Ondanks protest mogelijk dan toch binnenkort een Jumbo-supermarkt op Retiesebaan

Foto: Bart Van den Langenbergh.

Ondanks protest mogelijk dan toch binnenkort een Jumbo-supermarkt op Retiesebaan

KASTERLEE – Er zou dan mogelijk toch een Jumbo-supermarkt komen in Kasterlee. De deputatie van de provincie Antwerpen heeft de Nederlandse supermarktketen Jumbo alsnog een vergunning verleend voor een nieuw filiaal op de Retiesebaan.

Jumbo vroeg in januari een vergunning aan voor de bouw van een gloednieuwe supermarkt op de Retiesebaan, op een paar honderd meter van de dorpskern van Kasterlee. De Nederlandse keten wil daar een leegstaande woning slopen en op twee percelen een supermarkt installeren van 1.982 vierkante meter met een verkoopoppervlakte van 1.480 vierkante meter.

Een aantal buurtbewoners van de Retiesebaan diende meteen bezwaar in tegen de plannen. Ze vinden een nieuwe supermarkt geen meerwaarde voor Kasterlee en maken zich zorgen over de verkeersveiligheid in de straat.

Het schepencollege van Kasterlee heeft op 21 maart de omgevingsvergunning voor Jumbo geweigerd. Voor de gemeente is er in Kasterlee geen plaats meer voor een supermarkt van die omvang. Supermarktketen Jumbo legde zich niet neer bij de weigering door de gemeente en tekende eind mei beroep aan tegen de beslissing. De deputatie van de provincie Antwerpen boog zich over de beroepsprocedure en besliste nu om de vergunning toch af te leveren. Tegen dit besluit kan alleen nog bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen beroep worden aangetekend.

“We zijn geshockeerd door deze beslissing. De buurt had meer dan honderd bezwaarschriften verzameld”, reageert Marc Caers, buurtbewoner van de Retiesebaan. “We starten komende maandag een buurtoverleg op en we hebben ook nog een onderhoud met het gemeentebestuur. We hopen dat het schepencollege ons steunt door mee in hoger beroep te gaan.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.