Wilfried (inventor Auro-3D) behind Ams-Neve 88D console at Galaxy Studios Galaxy Studios

Mol en Westerlo profileren zich als ondernemende gemeenten

Tijdens de Voka Open Bedrijvendag zwaaien heel wat Kempense bedrijven hun deuren fysiek en digitaal open voor een kijkje in de coulissen. Mol en Westerlo profileren zich bovendien als ondernemende gemeenten.

Traditiegetrouw zetten ondernemingen tijdens de Voka Open Bedrijvendag hun deuren open voor het grote publiek en dat zal op 1 oktober niet anders zijn. In heel Vlaanderen kunnen geïnteresseerden 235 fysieke bedrijfssites bezoeken, maar ook 32 digitale. "We hebben gemerkt dat mensen ook vanuit hun thuisomgeving graag binnenkijken bij bedrijven. Vorig jaar brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een digitaal bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven", vertelt Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag. "Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische, hygiënische of veiligheidsredenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via digitale rondleidingen aan de honderduizenden bezoekers te laten zien wat ze in hun mars hebben."

Hotspots Mol en Westerlo

Voor de editie van 1 oktober zijn Mol en Westerlo uitgeroepen tot hotspots. Zij profileren zich als ondernemende gemeenten. In Mol en Westerlo kunnen bezoekers een verscheidenheid aan bedrijven op korte afstand van elkaar ontdekken. Bovendien laat een speciaal samengestelde fietsroute per hotspot de geïnteresseerden langs de deelnemende bedrijven fietsen.

In Mol loopt de route langs Keukens- en wooninrichting Van Bladel, Badweelde Mol, Work in Motion, provinciaal recreatiedomein Zilvermeer, Europarcs Zilverstrand, ACG Mol, Galaxy Studios, Ijs Anita, Ten Hove, Ludwina vzw, Space2Connect, Maxevent en Kempense Golf Club.

In Westerlo kan een bezoekje gebracht worden aan Drone College, BCDR, Geysen, Vlaspand en technisch centrum gemeente Westerlo.