Nieuws Kempen Mol helpt horeca met de witte kassa

Mol helpt horeca met de witte kassa

Mol helpt horeca met de witte kassa

horecaDe gemeente Mol nodigt horecaondernemers uit op een infosessie rond de invoering van de witte kassa. Tijdens de bijeenkomst ligt de focus niet langer op de witte kassa zelf of op de compenserende maatregelen van de overheid, maar op de noodzakelijke professionalisering als gevolg van de witte kassa. De infosessie werd ontwikkeld door het HorecaAdviesBureau Dieltiens & Partners samen met SBM Opleidingen.

De invoering van de witte kassa op 1 januari 2016 sluit een aantal achterpoorten. Wie zijn rendabiliteit wil handhaven en zijn horecazaak wil behouden, moet zich tijdig aanpassen. “Professionaliseren is de enige oplossing. Veel horecaondernemers zijn zich bewust van deze noodzaak maar weten niet hoe ze dit moeten doen en zijn dringend op zoek naar de nodige hulp en ondersteuning”, aldus het adviesbureau.

Casestudies
Aan de hand van twee concrete casestudies wordt belicht welke maatregelen de horecaondernemer zelf kan/moet nemen om zijn rendabiliteit te handhaven. Tegelijk wordt getoond hoe de horecaondernemer optimaal gebruik kan maken van de compenserende maatregelen. De aanwezigen krijgen ook een toelichting bij de kennispiramide voor de horeca. Dit is een model voor horecaondernemers om trapsgewijs te professionaliseren.

De infosessie vindt plaats op 7 december in de raadzaal van ’t Getouw. Ook boekhoudkantoren, sociaal secretariaten en leveranciers behoren als dienstenverstrekkers voor de horeca tot de doelgroep. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer