Nieuws Kempen Mol past parkeerbeleid aan

Mol past parkeerbeleid aan

Mol past parkeerbeleid aan

parkeren in molDe gemeente Mol past vanaf 1 augustus haar parkeerbeleid in het centrum aan. In de buurt van het station wordt een blauwe zone ingevoerd waardoor pendelaars naar de gratis parkings in de buurt worden verwezen. En er komt vanaf de invalswegen bewegwijzering naar de gratis randparkings en de betalende centrumparkings. Op die manier wil het gemeentebestuur het zoekende verkeer uit het centrum weghouden.

Veel treinpendelaars parkeren nu hun auto een hele dag in de woonstraten rond de stationsbuurt. Dit maakt het voor de bewoners moeilijk om vlot te parkeren in hun eigen straat. Bovendien houden treinpendelaars een hele dag een parkeerplaats bezet voor potentiële bezoekers van het handelscentrum. Vanaf 1 augustus mag je in deze woonstraten alleen nog parkeren met een parkeerschijf, tenzij je een bewonerskaart hebt. De maximum parkeerduur bedraagt vier uur. “Dit is ruim voldoende om te shoppen of andere voorzieningen in het centrum te bezoeken. Voor pendelaars is dit evenwel onvoldoende, waardoor ze automatisch uitwijken naar de extra ruimte op de randparking Keirlandse Zillen”, zegt de gemeente. Dankzij de NMBS steeg de capaciteit daar van 89 naar 180 voertuigen. Deze randparking ligt op 4 minuten stappen naar het station en op 6 minuten van het winkelcentrum. De parking is perfect bereikbaar vanuit zowel de Turnhoutsebaan als de Martelarenstraat (via Nijverheidstraat). Je hoeft hiervoor niet door het centrum. Er gelden geen beperkingen voor de parkeerduur.

Het voorstel wordt op 29 juni nog voorgelegd aan de gemeenteraad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer