Nieuws Kempen Molder nu ook in een donkere versie

Molder nu ook in een donkere versie

Molder nu ook in een donkere versie

molderHet Molse streekbier Molder is voortaan ook beschikbaar in een donkere versie. Na 3 jaar een blond bier vonden Nancy Heurckmans en Lars Wagemans van brouwerij Molana de tijd rijp voor een nieuw recept. Net als zijn blonde zus wordt de Molder Donker gebrouwen met handgeplukte gagel uit een Mols natuurgebied.

“Het werd tijd voor iets nieuws”, vertelt Nancy Heurckmans. “Aanleiding is eigenlijk het 15-jarige bestaan van de Molse scholengemeenschap KSOM. Mijn collega Lars geeft namelijk les aan het TISP. Dit jaar zal ons bier worden geschonken op alle activiteiten die plaatsvinden in de viering van het jubileum.”

Gastronomische gerechten
Daarnaast creëerden de chefs van drie vooraanstaande restaurants in de streek – Bouffard in Mol, Broosend Hof in Oud-Turnhout en La Belle in Geel – een gerecht dat mooi samengaat met de Molder Donker. De meesterchefs werken daarvoor samen met de leerlingen van het 7de jaar van de hotelafdeling van Sint-Lutgardis. De gerechten worden op een aantal vrijdagen aan belangstellenden geserveerd op school.

De Molder zag 3 jaar geleden het levenslicht en wordt verkocht in drankenhandels en horecazaken in Mol en omgeving. Dat geldt nu ook voor de Molder Donker. Nancy Heurckmans: “Het volledige recept gaan we niet prijsgeven, maar de donkere kleur verkrijgen we door het gebruik van gebrande mout. Volgens ons is het zelfs het eerste donkere bier waarin gagel is gebruikt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer