H Hartziekenhuis Mol Dr. Ivo Jacobs en Ann De Maere. Foto: RR

Mols H. Hartziekenhuis zoekt en vindt nieuwe CEO in Sint-Niklaas

Dr. Ivo Jacobs, de CEO van H. Hartziekenhuis Mol, gaf het bestuur in november laatstleden de boodschap zijn rijke loopbaan te willen besluiten op uiterlijk 1 juli van dit jaar. Het bestuur is daarna snel aan de slag gegaan om in opvolging te voorzien en kondigt met trots de opvolger van dr. Ivo Jacobs aan.

In samenwerking met het bestuursorgaan, renumeratiecomité en HRM werd een interne en externe vacature geplaatst met functieomschrijving en gewenste classificaties. Uit een (gelukkig) ruim aanbod, een heuglijk bewijs dat het H. Hartziekenhuis nog aantrekkelijk is op de markt, werden een drietal kandidaten weerhouden en onderworpen aan een hoogwaardig extern assessment.

Op basis van al deze elementen werd besloten dat vanaf 1 juli (na indiensttreding op 1 juni in overdracht met de huidige CEO) het H. Hartziekenhuis in zee wenst te gaan met mevrouw Ann De Maere, geboren en getogen, en ook wonend in Sint-Niklaas. Mevrouw De Maere is licentiaat in de rechten en kwaliteitsauditor bij Qualicor Europe. Mevrouw De Maere was sinds 1997 actief in de ziekenhuissector, en dit tot recent in het ziekenhuis van Oudenaarde, vooreerst als HR-manager, sinds 2004 als ceo.

“Wij zijn verheugd mevrouw De Maere te mogen verwelkomen in onze rangen”, luidt het. “Wij bieden haar een mooi bedrijf, met uitstekende medewerkers en in volle ontwikkeling. De borging van de zorg voor de patiënt in Mol, de verdere uitbouw van de ziekenhuisactiviteiten in de Zuiderkempen en het individueel zorgplan in samenwerking met Geel, zullen voor haar de belangrijkste prioriteiten zijn.”