Nieuws Kempen Molse buurderij heeft start niet gemist

Molse buurderij heeft start niet gemist

Molse buurderij heeft start niet gemist

MOL –Voortaan bezorgen lokale producenten hun waren aan hun klanten op een wekelijkse markt in Mol. Het initiatief van de buurderij is eerder deze maand gestart. Het aantal ondernemers zou wel eens snel kunnen uitbreiden.

Het netwerk Boeren & Buren brengt via de Buurderijen al op 115 Belgische locaties lokale producten en consumenten met elkaar in contact. Bestellen gebeurt online, de producten afhalen tijdens de wekelijkse markt. In Mol is dat voortaan elke donderdag van 16.30u tot 18.30u op de speelplaats van Rozenberg. Het initiatief zorgt ervoor dat voedselverspilling wordt vermeden en klanten naar huis kunnen met verse producten.

Lien Goossens is zelfstandig psycholoog en engageerde zich als Buurderij-Verantwoordelijke. “Het gaat super goed. Er waren veel meer mensen dan we hadden verwacht”, vertelt ze. “De consumenten hebben lekkere en gezonde producten in huis, de producenten krijgen een eerlijk loon en we dragen ons steentje bij aan het welzijn van de planeet.”

De Buurderij in Mol is gestart met een kleine 15 producenten. “Er is veel interesse, er komen er voortdurend bij. Ze werken allemaal met korte keten en ambachtelijk. De verste bevindt zich op 15 kilometer van Mol.” Onder meer slager en groenteboer Witte Eik uit Mol, Hermans Groenten en Fruit uit Retie en melkschapenboerderij Goriënberg, ook uit Retie, stapten mee in het project.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.