auto-1

Molse DJ Niviro tilt geluid en licht naar nieuw niveau

Zaterdag 6 juli stelt Mollenaar Tim Peeters (22j.), beter bekend als DJ Niviro, een wereldprimeur in dj-land voor tijdens het event Exposed I A Taste Of The Future in Balen. De voorbije 2 jaar ontwikkelde hij Xplisso, een gepatenteerd systeem om geluid ruimtelijk weer te geven.

Tim Peeters: De huidige muziekscene mist vernieuwing en diepgang. Als publiek verlies je makkelijk je focus als het geluid steeds uit dezelfde richting komt. Met Xplisso voeg ik net die extra dimensie toe. Het is een compleet nieuwe auditieve ervaring waarbij de muziek de aanwezigen omringt, wat heel natuurlijk, aangenaam en intens aanvoelt. Om het even waar je als muziekfan binnen de surroundzone staat of beweegt, voel je de volledige kracht van Xplisso. Dankzij een ingebouwde tijdscode in het systeem wordt ook de lichtshow volledig gesynchroniseerd op de beats van de muziek. Beleving staat hierbij centraal.”

Tot 5.000 aanwezigen
Concreet volstaat het om in elke hoek van de zaal een klankkast te zetten die het geluid breed kan dragen. Nicieo kan met Xplisso zowel eigen werk als nummers van andere artiesten brengen. Elk nummer wordt in de studio voorbereid voor een maximaal surround-soundeffect.

In totaal kan het systeem tot 5.000 aanwezigen entertainen in de surroundzone. Doordat het hele systeem geautomatiseerd is, zijn er slechts 4 mensen nodig om de hele show uit te voeren: dj, light jockey, visual jockey en eventueel een geluidstechnicus voor de balans tussen microfoon en surround.

Niviro zelf begint een vaste waarde te worden in de muziekscene met ruim anderhalf miljoen Spotify-streams per maand. Daarnaast staan er meer dan 150 miljoen opgetelde YouTube-views op zijn naam.