Mondelez International investeert meer dan 30 miljoen euro in Herentalse koekjesfabriek

HERENTALS - Mondelēz International kondigde donderdag aan dat het meer dan 30 miljoen euro zal investeren in haar koekjesfabriek in Herentals. Met de investering wil Mondelēz International de Kempense site omvormen naar een modernere, meer flexibele en competitieve fabriek, terwijl ook de productiecapaciteit wordt verhoogd.

De investering van meer dan 30 miljoen euro maakt het mogelijk om nieuwe technologieën te implementeren. Bovendien wordt de productiecapaciteit verhoogd om te beantwoorden aan de groeiambities van de groep op de Europese koekjesmarkt. Het doel is volgens Mondelēz International niet alleen de huidige productiecapaciteit te verbeteren en uit te breiden, maar ook de proceskennis, de veiligheid en de kwaliteit te verhogen.

Toekomst

“Met deze belangrijke investering zetten we de modernisering van de productinstallaties in onze vestiging in Herentals verder en creëren we een zeer efficiënte en robuuste toeleveringsinfrastructuur voor onze iconische koekjes zoals Prince, Tuc en PiM’s”, meldt Bart De Geest, Herentals plant director Mondelēz International. “In combinatie met de verdere ontwikkeling van onze personeelsexpertise zal deze operatie de fabriek in staat stellen haar concurrentievermogen te ontwikkelen en haar voor te bereiden om verder te groeien in de toekomst.”

Begin 2024 operationeel

Concreet omvat de investering de installatie van een nieuwe productielijn voor TUC-crackers, een volledig nieuwe productiehal voor de Prince-koek en een nieuwe elektrische cake bakoven voor de productie van de PiM’s-Koekjes. Voor Bastogne zal nieuwe verpakkingsapparatuur geïnstalleerd worden en de fabriek voert ook nieuwe IT-systemen in voor het beheer van het magazijn en het productiesysteem. De nieuwe installaties zouden begin 2024 operationeel moeten zijn.